Țara unde clinicile publice oferă gratuit tratamente pentru fertilitate

Teste
Clinicile publice din Ungaria vor oferi gratuit tratamente pentru a favoriza fertilitatea, pentru a încetini declinul demografic al Ungariei, a anunţat joi premierul ungar Viktor Orban.

Clinici, fertilitate. "Guvernul a decis că, începând cu 1 februarie, medicamentele folosite în tratamentul problemelor de fertilitate vor fi gratuite", a declarat şeful guvernului de la Budapesta, în timpul unei conferinţe de presă. Astfel, fertilizarea în vitro "nu va mai fi supusă legilor pieţei", a subliniat Victor Orban, potrivit Agerpres.

Luna trecută, guvernul a anunţat că a cumpărat şase clinici private specializate, dintre care patru la Budapesta. Aceste instituţii au fost "cumpărate" şi nu "naţionalizate", a precizat Orban. Acest sector al medicinii este de "o importanţă strategică pentru ţară", a afirmat el. Premierul ungar i-a avertizat pe întreprinzătorii privaţi să nu încerce să investească în acest domeniu, pentru că "nu vor obţine autorizaţii".

Aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de măsuri luate de Budapesta pentru a frâna declinul demografic al Ungariei, ţară cu 9,8 milioane de locuitori, măsuri printre care se numără şi acordarea de ajutoare cuplurilor, pentru a le încuraja să aibă mai mulţi copii. În afară de scăderea natalităţii, Ungaria a pierdut în decurs de zece ani sute de mii de cetăţeni care au emigrat, în special în Europa de Vest, iar Viktor Orban refuză imigraţia ca soluţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel