Soluție revoluționară anti-COVID. Reduce riscul de a citi GREȘIT rezultatele testelor, precizie de 99,3%

Cercetătorii francezi au creat o nouă aplicație pentru smartphone concepută să reducă riscul ca oamenii să citească greșit rezultatele rapide ale testelor Covid-19. Aplicația a fost lansată gratuit pe App Store. 

A fost lansată o nouă aplicație pentru smartphone concepută să reducă riscul ca oamenii să citească greșit rezultatele rapide ale testului Covid-19.

Cercetătorii francezi sunt de părere că unul din cinci teste rapide Covid-19 este dificil de citit. Așa că speră ca noua lor aplicație xRcovid poate contribui la creșterea preciziei citirii testelor COVID-19 ce vor avea loc în școli. De asemenea, ar putea ajuta la testele cu diagnostic rapid (RDT) utilizate în centrele Covid drive-thru, care dau rezultate între cinci și 20 de minute.

Aplicația ar putea fi eficientă și la depistarea unei sarcini, a malariei sau a altor virusuri rezistente la antibiotice și chiar a bolii X, despre care experții se tem că ar putea provoca o pandemie mai gravă decât coronavirus.

Testele cercetătorilor folosind camere iPhone au constatat că aplicația a avut o precizie de 99,3%.

Lucrarea lor, publicată în jurnalul PNAS, spune: "Utilizarea aplicației înlocuiește incertitudinea din interpretarea vizuală a RDT".

De la începutul pandemiei COVID-19, testele rapide pentru identificarea SARS-CoV-2 au fost cele mai căutate. Cu toate acestea, aceste teste aparent ușor de citit pot fi extrem de subiective, iar interpretările „benzilor” care apar (sau nu) pot varia între utilizatori, modele de testare și mărci.

Cercetătorii dezvăluie că aplicația lor a folosit „capacitățile imagistice de înaltă rezoluție ale unei camere de smartphone cu o rețea neuronală artificială” (ANN), pentru a interpreta rezultatele testelor.

Aceștia au adăugat: „Interfața simplă a aplicației xRCovid afișează un rezultat clar pozitiv / negativ și oferă informații în funcție de rezultat (adică îndrumări dacă ești depistat pozitiv, măsuri de precauție pentru testele negative).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel