Apendicita la copii, SIMPTOME și tratament. Care sunt CAUZELE: Extrem de GRAV

Apendicita la copii Foto: Freepick @macrovector
Apendicita la copii. Care sunt cauzele, cum se pune diagnosticul, cum se tratează și la ce trebuie să fie atenți părinții.

Apendicita să mari bătăi de cap atât copiilor, cât și adulților, dar în ceea ce-i privește pe cei mici, părinții ar trebui să fie foarte atenți și să-i ducă din timp la medic.

În cazul apendicitei, simptomele pot apărea treptat sau brusc. De obicei, copilul de vaită câteva zile de dureri abdominale, dureri care vor deveni continue și de-o intensitate din ce în ce mai mare.

Ce este apendicita și cât de gravă poate fii? 

"Apendicita este inflamația apendicelui pe care cu toții îl avem în corp. Ea poate să fie extrem de gravă, pentru că netratată la timp, dintr-o apendicită simplă poate ajunge către peritonită.

Din ce cauză apare apendicita la copii?

Cauzele sunt multiple, o să le enumăr pe cele mai frecvente: corp străin care poate fi înghițit, paraziți, parazitoze, oxiuri, materii fecale cu consistență crescută.

Practic, apendicele se înfundă și atunci se umflă, se inflamează și trebuie scos.

Ce trebuie să ne alarmeze? La ce să fie atenți părinții?

- Se țin de burtă.

- Mersul este legănat, dureros

- În momentul în care se așează pe pat este un moment dureros pentru ei și se întind cu greu pe spate

- Tind să țină piciorul drept flexat pe abdomen, pentru că astfel își creează o poziție de siguranță.

Durerile de burtă vin și pleacă, pot apărea greață, vărsături, scaunele pot fi și ele modificate și febră.

Cum se stabilește diagnosticul și ce este de făcut?

Diagnosticul se stabilește clinic de către medicul chirurg și cu ajutorul analizelor de sânge, cu ajutorul colegilor de la radiologie, fiind necesară o ecografie abdominală sau un CT abdominal în anumite cazuri.

Deci diagnosticul este atât clinic, cât și paraclinic.

Ce avem de făcut în cazul unei apendicite e strict tratamentul chirurgical, e soluția. Tratamentul medicamentos nefiind o opțiune în acest caz.

Trebuie urmărit copilul și imediat ce se pune diagnosticul mergem către internare și intervenție chirurgicală.

Ce aș vrea să-i sfătuiesc pe părinți, în condițiile în care avem un copil acasă cu o durere de burtică, care asociată grețuri, vărsături, încercăm să-i dăm anumite medicamente acasă, pe care le avem cu toții la îndemână. Dacă durerile nu încetează, mai bine veniți către o cameră de gardă unde cel mic poate să fie investigat cum trebuie", a declarat Alexandra Munteanu, medic specialist chirurgie pediatrică, la Neatza cu Răzvan și Dani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel