Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

APAH-RO: Pacienţii cu hepatită au nevoie urgentă să ajungă la medicul curant
23 iun, 17:42
Reprezentanții Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) subliniază că bolnavii hepatici trebuie să ajungă la medicul curant din spital.
Hepatita

Cei de la APAH-RO au cerut autorităților sanitare să ia atitudine privind problemele legate de accesul la tratament şi în spitale. Reprezentanții Asociației le solicit bolnavilor hepatici și aparținătorilor să țină legătura cu medicul de familie și cu specialistul  pentru orice nelămurire privind tratamentul.

”Dacă marginalizăm situaţia pacienţilor cu diferite forme de hepatită nu facem decât să zădărnicim eforturile, medicale şi financiare, depuse până acum în lupta de eliminare a acestei boli cronice din societatea românească şi din întreaga lume. Am păstrat o colaborare cât mai strânsă cu medicii pentru a gestiona cât mai eficient lucrurile. Din păcate, numărul testărilor a scăzut în această perioadă, iar o parte din persoanele diagnosticate cu dosarele deja gata de a începe tratamentul au fost amânate. Apelul APAH-RO către autorităţi, în special către Ministerul Sănătăţii, este de a oferi cât mai multe informaţii, cât mai clare, pentru reluării procesului de testare, diagnosticare şi tratament. Pacienţii cu afecţiuni hepatice au nevoie urgentă să ajungă la medicul curant aflat în spitale. Sunt încă multe situaţii în care, din cauza unei investigaţii ce nu poate fi efectuată decât în spital, pacientul nu îşi poate începe terapia antivirală”, a declarat Marinela Debu, preşedinte APAH-RO, într-un comunicat.


Ştiri Recomandate

Ceaiul de ghimbir. Ce boli ține la distanță
Lipsa de somn. Cum te îngrașă nopțile pierdute
EXCLUSIV
Vlad Huțanu, numit Country Head Ad Interim Takeda România
De ce este bine să plângi? Explicația științifică
Coronavirus. Bilanțul zilei. O nouă explozie de cazuri
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri