Apa rece, efect MINUNE pentru ten. Care este secretul și de ce să pui câteva cuburi de gheață

apa rece - FOTO: Freepick@valuavitaly
EXCLUSIV
Apa rece poate avea un efect nebănuit asupra tenului.

Apa rece poate să facă pielea tenului să arate mult mai ferm. Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a dezvăluit în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe de la DC Medical un secret despre îngrijirea tenului. 

Spălarea feței cu apă rece poate ajuta la menținerea hidratării esențiale în piele prin reducerea pierderilor transepidermale de apă. În plus, poate reduce productia de sebum.

”Apa rece aduce un beneficiu major atât părului cât și pielii feței. O să facă să se strângă, să fie mai fermă, un pic mai tonică și va diminua diametrul porilor dilatați, făcând pielea să arate mult mai bine așa. 

Înainte de o petrecere ar fi bine să avem un vas cu apă în care să punem cuburi de gheață și să imersăm fața de câteva ori. Pielea o să arate foarte bine”, a declarat la Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News, Ioana Marinescu, fondatorul PLUSH BIO.

Vezi și: Testul ceasului, diagnostic pentru Alzheimer. Leca, explicație. Cum știi dacă ai probleme vizibile de memorie: Ia o foaie de hârtie și un creion

Vezi mai multe în VIDEO

Ce efect are apa rece asupra pielii

Spălarea cu apă rece ajută pielea în multe moduri pozitive. Prevenirea acneei, de exemplu, este unul dintre aceste beneficii potențiale. În acest caz, apa rece poate face o treabă excelentă pentru a regla nivelul de sebum al pielii. 

Apa rece poate fi, de asemenea, mai bună pentru anumite afecțiuni ale pielii, cum ar fi rozaceea. Apa fierbinte face ca vasele de sânge să se dilate mai mult, făcându-ți pielea să pară mai roșie, arată Healthline.

Apa rece poate fi deosebit de benefică pentru pielea uscată sau predispusă la acnee. Acest lucru este benefic pentru piele din mai multe motive, și anume reducerea aspectului porilor. 

Există multe beneficii ale spălării feței cu apă rece. Cele mai multe dintre aceste beneficii se văd la nivelul suprafeței pielii.

Vezi și: Munca în tura de noapte, risc crescut de cancer. Ce se petrece în organism

Apa rece, efect dimineața

Spălarea feței cu apă rece se poate simți bine atunci când aveți o față pufoasă, în special în jurul obrajilor. Apa rece poate ajuta la constricția fluxului sanguin sub piele, notează StyleCraze.

Spălarea feței cu apă rece se spune că este foarte benefică pentru cei cu acnee, deoarece poate reduce gradul de umflare și inflamație, în special în jurul zonelor care sunt susceptibile la acnee. 

Apa rece întârzie apariția ridurilor

Deși este destul de imposibil să previi semnele îmbătrânirii după atingerea unei anumite vârste – cu excepția cazului în care regimul tău de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire este puternic, poți, cel puțin, să previi apariția prematură a acestora! Urmează-ți rutina anti-îmbătrânire de îngrijire a pielii și spală-ți fața cu apă rece zilnic pentru a reduce apariția ridurilor, a liniilor fine, arată GorgeouslyFlawed.

Vezi și: Cartofii, risc pentru sănătate. Conțin o toxină și pot duce chiar la deces. Când devin periculoși

De câte ori să te speli pe față cu apă rece

Spălarea feței cu apă rece cel puțin de două ori pe zi este norma acceptată în mod obișnuit, dar o puteți spăla și o singură dată. Spălarea tenului doar cu apă poate să nu fie suficientă pentru a scăpa de murdăria și reziduurile de produse de pe piele. Pentru a vă curăța fața în mod eficient, poate fi necesar să utilizați o formă de demachiant care poate dizolva murdăria și grăsimea acumulate pe ea, mai arată StyleCraze.

Cu toate acestea, folosind prea multe demachiante pe piele sau dacă vă spălați prea des puteți îndepărta uleiurile sale naturale, rezultând în uscăciune. Deci, pentru a echilibra lucrurile, este mai bine să combinați utilizarea apei cu un demachiant care este potrivit pentru tipul de piele special. Uneori, spălarea feței poate deveni necesară, cum ar fi după o criză de transpirație abundentă.

Dușul rece, beneficii

Veți găsi, de asemenea, mai multe beneficii pentru sănătate ale dușurilor reci. Apa la o temperatură de 21 de grade este benefică pentru corp. Unele dintre avantajele dușurilor reci - și orice formă de hidroterapie - includ o circulație îmbunătățită, creșterea endorfinelor și un metabolism îmbunătățit.

Apa rece ajută la stimularea circulației sângelui pe tot corpul. Trezește "celulele leneșe" ale corpului și accelerează procesul de vindecare (dacă aveți răni). Este unul dintre numeroasele beneficii ale băii reci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel