Marea capcană din apa minerală. Ce se întâmplă după ce o torni în pahar. Rucsandra Manu: Este o problemă, asta crește tensiunea

apa minerala - Foto: Freepick @weyo
EXCLUSIV
Un urolog a făcut dezvăluiri uimitoare despre apa minerală. Ce conține și la ce să te uiți pe etichetă când o cumperi.

Medicul urolog Rucsandra Manu ne-a dezvăluit că în cazul litiazei renale sau ale pietrelor la rinichi "nu numai apa este un lichid pe care trebuie să-l consumăm".

Cu toții avem nevoie de apă pentru a rămâne în viață, iar unul dintre principalele moduri prin care apa ajunge în corpul nostru este prin băutură. 

Sanador

Deși este posibil să nu le puteți deosebi după gust, există mai multe tipuri de apă potabilă. Printre acestea se numără:

- Apa de la robinet

- Apă cu electroliți

- Apă purificată

- Apă distilată sau deionizată

- Apă alcalină

- Apă minerală sau de izvor

"Putem să consumăm și ceai rece sau cald din diverse plante. Putem să consumăm compot, limonadă", spune medicul urolog. 

Apa plată vs. apa minerală

"Nu este important să spunem dacă bem apă plată sau minerală.

Minerală, de fapt, este toată apa pe care o bem. Da, apa minerală plată sau carbogazoasă nu influențează rinichiul într-un mod negativ. Adaosul de dioxid de carbon este doar un lucru care pe mulți îi face să consume mai ușor apa carbogazoasă, mai ales în anotimpul cald. 

Da, este mai plăcută la gust, dar dacă noi studiem în ceea ce privește compoziția în săruri vom vedea că are aceeași compoziție, dar lipsește dioxidul de carbon. 

Se depune pe pahar, într-adevăr, și apa plată. Dacă lăsăm apa plată un timp într-un pahar sau apă carbogazoasă, vedem că apar niște depuneri de săruri. 

Dar aici este o mare capcană. Apa, aceste elemente litiu, magneziu, calciu pe care apa le conține sunt chiar factori solubilizanți care ajută rinichiul să nu formeze pietre", a declarat Dr. Rucsandra Manu, doctor în științe medicale, medic primar chirurgie urologică - ESWL, la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate pentru DC Medical și DC News.

Apele minerale de la Olănești, Călimănești, Căciulata, recomandate de medicii urologi pentru pacienți. Iată de ce

 

"Este și unul din motivele pentru care noi recomandăm pacienților litiazici să meargă să facă o cură de ape minerale la Olănești, Călimănești, Căciulata, unde este o adevărată bogăție naturală de care dispune România și care ar trebui mult mai mult fructificată.

Noi trebuie să consumăm lichide multe tot timpul, tot timpul. Tot timpul anului trebuie să bem lichide și trebuie să bem pe tot parcursul zilei, că tocmai aici este capcana. Degeaba bei seara foarte mult, când ajungi acasă. 

Nu, trebuie să consum lichide de dimineața de când te trezești, pe tot parcursul zilei, astfel încât urina să nu facă salturi de concentrare, pentru că oricum urina este suprasaturată", a mai spus medicul urolog.

Adevărul despre apa minerală. Ce conține și la ce să te uiți pe etichetă când o cumperi

 

"Există un sortiment de apă minerală cu mai multe minerale alcaline", a spus jurnalistul Val Vâlcu, realizatorul emisiunii.

"Apa minerală să fie variantele care nu au foarte mult sodiu pentru că și la apa minerală dacă ne uităm să aibă un conținut mai mic de sodiu. 

Sodiul este problema, pentru că dacă mănânci sărat, atunci vei reține lichide și atunci crește tensiunea arterială și atunci degeaba bei 3l dacă mănânci sărat sau bei cu sare. 

Tensiunea crescută strică rinichiul, rinichiul bolnav duce la tensiune arterială. 

Pentru că rinichiul, așa cum am spus, nu intervine numai în eliminarea deșeului, ci intervine și în reglarea tensiunii arteriale", a conchis medicul urolog Rucsanadra Manu.

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel