Băutura care ameliorează sforăitul. Te ajută să pierzi și kilogramele nedorite

apa - FOTO: Freepik@wavebreakmedia
Băutura care ameliorează sforăitul are efect magic, potrivit unui medic. Iată ce trebuie să bei dacă vrei să nu mai sforăi.

Băutura care ameliorează sforăitul. Un expert în somn susține că există o băutură magică care te poate ajuta să încetezi să sforăi și să îți îmbunătățești sănătatea.

Sforăitul poate fi jenant și deranjant pentru persoana cu care împarți camera, dar consumul suficient al acestei băuturi magice te poate ajuta să încetezi să sforăi și, în același timp, să îți îmbunătățești starea de sănătate generală.

Sforăitul poate deranja partenerul și poate perturba somnul acestuia, dar de cele mai multe ori este destul de inofensiv. Cu toate acestea, în funcție de cât de mult îl deranjează pe cel cu care împărțiți camera, sforăitul poate duce la sentimente de rușine și poate face ca acea persoană să devină iritată și obosită.

Sforăitul, ameliorat prin modificarea stilului de viață

Deși un sforăit ușor probabil nu îți va afecta sănătatea, acesta poate deveni un motiv de discordie într-o relație. Dacă îți faci griji cu privire la sforăitul tău, problema poate fi abordată cu relativă ușurință prin intermediul unor schimbări simple în stilul de viață.

Una dintre aceste schimbări este incredibil de simplă, ușoară și poate să îți îmbunătățească sănătatea generală: să bei mai multă apă, potrivit Mirror. Majoritatea dintre noi nu consumăm suficientă apă, deoarece suntem adesea distrași de alte băuturi.

Cu toate acestea, nicio altă băutură, fie ea zaharoasă sau cafeinizată, nu este la fel de benefică pentru noi ca apa simplă și același lucru se aplică și sforăitului. Sforăitul apare atunci când ne relaxăm în timpul somnului și anumite căi se restrâng, provocând vibrații în gură, nas, gât sau limbă.

Hidratarea adecvată, cheia pentru ameliorarea sforăitului

Menținerea unei hidratări adecvate poate duce la o producție mai redusă de mucus în aceste zone, ceea ce, la rândul său, minimizează sforăitul. Acesta este și unul dintre motivele pentru care cei care sforăie au tendința de a sforăi mai mult după consumul de alcool, care deshidratează organismul și are adesea un conținut ridicat de zahăr - cunoscut pentru creșterea producției de mucus.

Fumatul, care de asemenea cauzează producția de mucus și deshidratarea, poate să crească sforăitul, la fel ca dormitul pe spate. Este important de reținut că aproape jumătate dintre adulții britanici sforăie, deci este o problemă comună și nu trebuie să vă faceți prea multe griji sau să lăsați pe cineva să vă facă să vă simțiți rău din cauza asta, mai ales când există soluții atât de simple.

Conform NHS (Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie), trebuie să bem între 6-8 pahare de lichide pe zi, cu mențiunea că această cantitate poate crește dacă alăptați, dacă vremea este caldă, dacă ați fost bolnavi sau dacă faceți efort fizic intens. Asigurarea unei hidratări adecvate aduce numeroase beneficii pentru sănătate, pe lângă reducerea sforăitului.

Aceste beneficii includ menținerea temperaturii corporale în limite normale, lubrifierea articulațiilor, protejarea măduvei spinării și eliminarea eficientă a deșeurilor din organism prin transpirație și urinare. Consumul suficient de apă poate contribui, de asemenea, la pierderea în greutate, conform unor studii care arată că poate stimula metabolismul și reduce apetitul.

Cu toate acestea, există tipuri de sforăit care pot indica o problemă mai gravă: apneea de somn. Dacă vă treziți des în timpul nopții, sforăitul este foarte zgomotos și, în special, dacă respirația dumneavoastră se oprește și începe sau aveți tendința de a vă sufoca în timpul somnului, este posibil să suferiți de această afecțiune și ar putea fi necesar un tratament.

Prin urmare, este important să consultați un profesionist medical dacă încercați schimbări în stilul de viață și acestea nu ajută sau dacă sforăitul afectează în vreun fel respirația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Primul semn că ai o criză biliară
Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel