Anticorpi monoclonali, aduși din Italia, pentru a trata forme severe de COVID în România
12 oct, 22:17

Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
Autoritățile au anunțat că au primit anticorpi monoclonali de la Italia prin Mecanismul de Protecție Civilă al UE. Acești anticorpi vor ajuta bolnavii cu forme severe de COVID.

Potrivit unei postări de pe rețelele sociale ale Guvernului României, mii de bolnavi cu forme severe de COVID vor beneficia de anticorpi monoclonali.

”România a obținut astăzi o șansă la recuperare pentru câteva mii de pacienți care ar putea dezvolta forme severe din cauza COVID, dar și o gură de oxigen pentru sistemul medical. Anticorpii monoclonali au fost obținuți prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE. Acum vedem beneficiile pe care le avem pentru că în anii trecuți România a acordat ajutor umanitar altor state europene.

Continuăm să facem eforturi pentru obținerea și a altor medicamente și produse medicale necesare pentru a putea trata toți pacienții care au forme severe”, se arată pe Facebook-ul Guvernului.

Tot legat de subiectul anticorpilor monoclonali, cercetători de la Spitalul Universitar din Lausanne şi de la Şcoala Politehnică Federală din acest oraş elveţian au anunţat marţi descoperirea unui anticorp monoclonal capabil să neutralizeze toate variantele coronavirusului SARS-CoV-2, inclusiv varianta Delta. Descoperirea ştiinţifică, publicată în revista specializată 'Cell Reports', a fost obţinută prin izolarea limfocitelor pacienţilor cu COVID-19. 
Noul anticorp este ''unul dintre cei mai puternici împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 identificaţi până în prezent''. Conform explicaţiilor acestei instituţii, el blochează proteinele Spike şi împiedică astfel infectarea celulelor pulmonare, ceea ce opreşte procesul de replicare virală şi permite sistemului imunitar al pacientului să elimine coronavirusul din organism.

Cercetătorii elveţieni susţin că noul anticorp monoclonal este mai durabil, oferind protecţie timp de până la şase luni, faţă de 3-4 săptămâni în cazul altor anticorpi. ''Aceasta îl face să fie un tratament preventiv interesant pentru persoanele nevaccinate din categoriile de risc sau pentru persoanele vaccinate care nu au reuşit să producă un răspuns imunitar'', semnalează universitatea elveţiană.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Circa 10.000 de doze de anticorpi monoclonali vor ajunge în România
Horoscop 25 octombrie: Zodiile care dau de greu la muncă
3 mituri despre persoanele slabe: nu, NU POT mânca tot ce vor
Trei zodii care nu fac compromisuri și sunt greu de mulțumit
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri