Anticorpi după vaccinarea COVID, la cât timp apar. Dr Streinu-Cercel: după a doua doză, la 7 zile putem fluiera liniștiți

Prof dr Adrian Streinu-Cercel. Foto DC MEDICAL
Medicul Adrian Streinu-Cercel de la Institutul Matei Balș, vaccinat azi cu a doua doză de vaccin împotriva COVID, a declarat că anticorpii contra infecției apar după prima doză. 

Doctorul Adrian Streinu-Cercel a primit duminică, 17 ianuarie, a doua doză de vaccin împotriva infecției COVID la Institutul Matei Balș din București. ”S-ar putea să simțiți pe unde a fost locul de injecție și atâta tot și pe urmă o să vă duceți cu drag la a doua injecție”, le-a spus el jurnaliștilor, într-o scurtă declarație, la o oră după ce a fost primit a doua doză. 

”Noi am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură și deja înainte de a da această a doua administrare aveau anticorpi protectori. E de așteptat, evident, ca această a doua doză să întărească răspunsul. După a doua doză, la șapte zile deja putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecții severe cu noul coronavirus, dar, atenție, masca va rămâne obligatorie în continuare”, a subliniat specialistul Adrian Streinu-Cercel.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel