Anticorpi după vaccinarea COVID, la cât timp apar. Dr Streinu-Cercel: după a doua doză, la 7 zile putem fluiera liniștiți
17 ian, 10:35
Medicul Adrian Streinu-Cercel de la Institutul Matei Balș, vaccinat azi cu a doua doză de vaccin împotriva COVID, a declarat că anticorpii contra infecției apar după prima doză. 
Prof dr Adrian Streinu-Cercel. Foto DC MEDICAL

Doctorul Adrian Streinu-Cercel a primit duminică, 17 ianuarie, a doua doză de vaccin împotriva infecției COVID la Institutul Matei Balș din București. ”S-ar putea să simțiți pe unde a fost locul de injecție și atâta tot și pe urmă o să vă duceți cu drag la a doua injecție”, le-a spus el jurnaliștilor, într-o scurtă declarație, la o oră după ce a fost primit a doua doză. 

”Noi am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură și deja înainte de a da această a doua administrare aveau anticorpi protectori. E de așteptat, evident, ca această a doua doză să întărească răspunsul. După a doua doză, la șapte zile deja putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecții severe cu noul coronavirus, dar, atenție, masca va rămâne obligatorie în continuare”, a subliniat specialistul Adrian Streinu-Cercel.

 

 

 


Ştiri Recomandate

INCENDIU la Spitalul de psihiatrie din Craiova! 18 pacienți și 5 cadre medicale, evacuate!
Se pregătește un lockdown? DECLARAȚIA lui Raed Arafat
TOBRAMYCINUM + DEXAMETAZONUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri