Activitatea fizică poate fi aliatul...
„Și azi alte vieți care depind de un transplant de ficat sau rinichi au putut fi salvate datorită oamenilor care înțeleg că donarea de organe este un gest suprem, fără alt beneficiu în afară de gândul că undeva un om pe care nu îl cunoști prinde puteri și trăiește! Transplantul înseamnă VIAȚĂ!
Evoluția nefavorabilă a pandemiei COVID 19 aduce mari dificultăți întregului sistem sanitar la nivel mondial, ne afectează pe toți fizic și emoțional și ne forțează să ne depășim limitele, să găsim resursele pentru a merge mai departe. Fiecare viață salvată reprezintă o victorie care ne ajută să nu ne lăsăm copleșiți. Gesturile de omenie, responsabilitatea, echilibrul și profesionalismul ne mobilizează să continuăm lupta pentru viață, să fim încrezători în trimful vieții”. Arată reprezentanții ANT, pe pagina de Facebook a Agenției.
Aseară, însă, a fost realizată o nouă preleare de organe, a 56-a de la începutul anului.
„Astfel, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central " Dr. Carol Davila" s-a realizat o nouă prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o nouă șansă la viață unor semeni necunoscuți. Mulțumim din suflet familiei donatorului și ne înclinăm cu profund respect și recunoștință în fața deciziei dificile pe care au avut puterea să o ia.
Efortul colectiv al echipei ATI a Spitalului Militar București, alături de coordonatorul de transplant Dr. Rosana Turcu, au făcut posibilă transformarea suferinței în speranță pentru alți oameni. Prelevarea de organe din cursul zilei de ieri este cea de-a treia desfășurată de la începutul anului la Spitalul Militar București și cea de-a 56-a la nivel național. Intervențiile de prelevare au fost realizate de echipele Spitalului Clinic Sf. Maria București pentru ficat și Institutului Clinic Fundeni pentru rinichi. Astfel, gestul de omenie al unei familii și mobilizarea exemplară a profesioniștilor implicați în activitatea de transplant salvează 3 oameni prin transplant de ficat și rinichi. Intervențiile salavatoare de transplant s-au realizat cu succes în cele două centre de excelență bucureștene. O nouă misiune salvatoare de vieți a fost posibilă datorită unor echipe medico-chirurgicale complexe care, în vremuri de pandemie, depun un efort deosebit pentru a resădi speranța acolo unde s-a instalat disperarea.
Mulțumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de complexă și sensibilă, prinsă mereu între suferință și speranță.
Totodată, dorim să reamintim tuturor să respecte cu strictețe măsurile de prevenție comunicate oficial și să ia în considerare doar informațiile transmise din surse oficiale. Vă asigurăm că toate unitățile sanitare implicate în activitatea de transplant fac toate eforturile pentru defășurarea în condiții de maximă siguranță a activității medicale, în binele pacienților”, mai arată oficialii ANT.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Activitatea fizică poate fi aliatul...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Durerea și disconfortul în jurul...
La vârsta a doua, prevenția...