Anorexia nervoasă la tineri s-a dublat din 2006

Anorexia neervoasă la tineri este de două ori mai mare
Anorexia nervoasă la copii și adolescenți s-a dublat din 2006. De asemenea, a scăzut vârsta la care afecțiunea atinge cotele maxime, potrivit unui studiu.

Numărul anual de noi cazuri de anorexie nervoasă în rândul tinerilor de 8-12 ani din Marea Britanie și Irlanda este cam de două ori mai mare față de cât se estima în 2006, indică cercetările publicate în revista online BMJ Open.

În 2006, rata de incidență a anorexiei la copiii între 8-12 ani tratați în spitalele / clinicile de specialitate din Marea Britanie a fost de aproximativ 1,5 / 100.000 de tineri sau cu includerea unor „alte tulburări alimentare” care pot fi acum diagnosticate ca anorexie nervoasă, 2.1 / 100.000.

Această ultimă analiză indică faptul că cifra copiilor la această categorie de vârstă este de 3,2 / 100 000.

Acest lucru sugerează că „ratele de incidență pentru copiii mai mici au crescut în timp”, concluzionează cercetătorii, care au propus să actualizeze estimările disponibile privind numărul anual de noi cazuri de anorexie în Marea Britanie și Irlanda în rândul copiilor și adolescenților.

Cele mai multe: fete tinere, din Anglia

Estimările actuale sunt de cel puțin 10 ani și provin în cea mai mare parte din înregistrările medicilor, mai degrabă decât din serviciile spitalului / clinicii de specialitate, care ar putea fi o sursă mai fiabilă de informații despre câți copii și adolescenți au afecțiunea, spun cercetătorii.

Prin urmare, s-au bazat pe înregistrări lunare, prezentate de psihiatri specialiști la Sistemul de supraveghere a psihiatriei copilului și adolescenței din Marea Britanie și Irlanda pentru o perioadă de opt luni, în 2015.

Datele, care acoperă copiii între 8 și 17 ani, diagnosticați pentru prima dată cu anorexie nervoasă, au fost utilizați pentru a calcula rata anuală de incidență - rata cazurilor noi la 100.000 în rândul celor cuprinși în această categorie de vârstă.

Pe parcursul celor opt luni au fost diagnosticate 305 de cazuri noi, majoritatea la femei tinere (91%), din Anglia (70%) și de etnie albă (92%).

Pe baza acestor cifre, cercetătorii au calculat o incidență anuală de 26 / 100.000 pentru fete și 2 / 100.000 pentru băieți, cu o rată totală de 14 cazuri noi la fiecare 100.000 de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani.

Studiu bazat pe diagnostice confirmate

Cifrele comparabile pentru copiii de 8-12 ani au fost de 3,2 / 100 000, în general, cu rate de 4/100 000 pentru copiii de 11 ani și 12/100 000 pentru copiii de 12 ani, calculele indicate.

"Cercetările viitoare ar trebui să exploreze dezvoltarea intervențiilor anterioare, date fiind o creștere a incidenței la copii mici, care sugerează că debutul anorexiei nervoase ar putea începe mai devreme pentru unii tineri decât sugerează cercetările anterioare", scriu cercetătorii.

Acesta este un studiu observațional și, ca atare, nu poate stabili cauza. Și datele care lipsesc, inclusiv cazurile în care tinerii au fost văzuți doar de un medic de familie sau nu au ajuns în atenția serviciilor, pot fi afectate acuratețea calculelor.

Dar acesta este un studiu mare, reprezentativ la nivel național, bazat pe diagnostice confirmate, iar concluziile sale ar putea fi aplicabile și altor țări cu venituri mari, sugerează cercetătorii.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel