ANMDM a făcut anunțul! EURESPAL, oficial retras de pe piață!

Cele două forme ale respectivului medicament au fost retrase de pe piață!
Agenția Naționala a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a emis informarea oficială cu privire la retragerea de pe piață a medicamentelor EURESPAL 80 mg comprimate cu eliberare prelungită si EURESPAL 2 mg/ml sirop!

„Autoritatea de reglementare și control al medicamentului din Franța a declanșat o procedură de urgentă la nivelul Uniunii Europene, care este pe agenda de lucru a Comitetului de evaluare a riscului în materie de farmacovigilență (PRAC) al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), în săptămâna 11-14 februarie a.c.", anunță Agenția Naționala a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) din România.

În acest context, ANMDM anunță că „Deținătorul autorizației de punere pe piață pentru EURESPAL a decis să solicite retragerea de pe piață a acestor medicamente în toate țările în care sunt comercializate, inclusiv în România".

ANMDM a avizat inițierea retragerii acestor medicamente de la nivelul distribuitorilor, spitalelor și farmaciilor, „cu obligația titularului autorizației de a transmite ulterior ANMDM situația cu seriile și cantitățile retrase".

ANMDM va publica pe website-ul institutiei, imediat după emiterea acestuia, comunicatul EMA referitor la declanșarea procedurii de reevaluare a profilului de siguranță al fenspiridei, substanța activă din EURESPAL, se mai arată în informarea ANMDM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel