Alimentele pe care să le mănânci ca să previi anemia
24 sep, 20:41

Mazărea este bună pentru sănătate   Foto: pixabay.com
Medicul cardiolog Vasi Rădulescu recomandă câteva alimente pentru a preveni anemia.

Medicul Vasi Rădulescu spune, pe blogul său, că ”vă puteți reduce riscul de anemie prin carență de fier alegând alimente bogate în fier”. Și enumeră aceste alimente: carne roșie, carne de porc și de pasăre, fructe de mare, fasole boabe, legume cu frunze de culoare verde închis, cum ar fi spanacul, fructe uscate, cum ar fi stafidele și caisele, cereale, pâine și paste făinoase îmbogățite cu fier, mazăre.

Acesta subliniază că e bine de știut că ”organismul absoarbe mai mult fier din carne decât din alte surse” și ”dacă alegeți să nu mâncați carne, este posibil să fie nevoie să vă măriți aportul de alimente bogate în fier, pe bază de plante, pentru a absorbi aceeași cantitate de fier ca și o persoană cu o dietă normală”.

Astfel puteți alege alimente care conțin vitamina C pentru a spori absorbția fierului.

”Puteți spori absorbția de fier de către organism prin consumul de suc de citrice sau prin consumul altor alimente bogate în vitamina C în același timp în care consumați alimente bogate în fier. Vitamina C din sucurile de citrice, cum ar fi sucul de portocale, vă ajută organismul să absoarbă mai bine fierul din alimentație.

G Ad:

Vitamina C se găsește, de asemenea, în: broccoli, grapefruit, kiwi, frunzele verzi, pepeni, portocale, ardei, căpșuni, mandarine, tomate.

Ştiri Recomandate

Anticorpii monoclonali, soluție pentru criza COVID-19. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
DEZBATERE: Anticorpii monoclonali - soluție în criza COVID-19
Semne și simptome ciudate care pot arăta că ai Parkinson
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri