Alimentele pe bază de plante și cum afectează ele inima

Mâncare
Produsele alimentare pe bază de bază nu sunt întotdeauna o alegere sănătoasă, mai ales pentru persoanele obeze, susțin cercetătorii.

Matina Kouvari de la Universitatea Harokopio, Atena, Grecia, susține că alimentele pe bază de plante nu garantează alegeri alimentare mai sănătoase și o stare mai bună de sănătate.

Potrivit acesteia, produsele vegetale sănătoase au fost, în principal, cele mai puțin procesate alimente, precum cereale integrale, fructe, legume, nuci, ulei de măsline și ceai/cafea, iar produsele vegetale nesănătoase din plante constau din sucuri, băuturi îndulcite, boabe rafinate, cartofi și orice fel de dulciuri (ciocolată, deserturi tradiționale grecești etc.). Studiul a examinat legătura dintre cantitatea și calitatea alimentelor pe bază de plante și sănătatea inimii pe o perioadă de 10 ani.

La studiu au participat 146 de persoane obeze cu tensiune arterială normală, lipide din sânge și glicemie. Într-un deceniu, aproape jumătate dintre acești participanți obezi au dezvoltat tensiune arterială ridicată, lipide în sânge și glicemie ridicată - combinație riscantă pentru sănătatea inimii, potrivit unui comunicat al Societății Europene de Cardiologie.

Cercetătorii au observat că mâncarea de alimente nesănătoase pe bază de plante a fost asociată cu dezvoltarea hipertensiunii arteriale, a lipidelor în sânge și a glicemiei ridicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel