Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Publicat online, de jurnalul Circulation, studiul a reunit datele privind dieta și mortalitatea de la mai mult de două milioane de persoane, care au fost urmăriți până la 30 de ani.
Persoanele care au consumat două fructe și trei porții de legume zilnic au avut un risc cu 12% mai mic de a muri de boli cardiovasculare, comparativ cu persoanele care au consumat doar două porții de fructe sau legume zilnic.
De asemenea, au avut un risc cu 10% mai mic de deces din cauza cancerului și un risc cu 35% mai mic de deces din cauza bolilor respiratorii.
Fructele și legumele sunt surse bune de potasiu, consumul mare fiind legat de scăderea tensiunii arteriale.
De asemenea, conțin fibre și compuși numiți polifenoli care pot descuraja acumularea periculoasă de plăci și cheaguri de sânge.
Dar legumele cu amidon, cum ar fi cartofii, mazărea și porumbul nu au oferit beneficii de longevitate; nici sucurile de fructe.
Alegerile mai sănătoase includ verdeață cu frunze, morcovi, fructe de pădure și citrice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...