Radiografiile și radiațiile din...
„Alimentația trebuie să îndeplinească o condiție fundamentală. Trebuie să fie o alimentație sănătoasă care trebuie să aibă o acțiune antiinflamatorie”, a arătat Prof Dr. Nicolae Hâncu, cunoscut medic nutriționist.
El spune că dieta adaptată a zonei este chiar bună, pentru că are efecte antiinflamatoare puternice.
„Alimentația mediteraneană am adaptat-o la alimentația din România și i-am spus alimentație carpato-danubiană. Ea se compune foarte simplu, practic, din toate grupele alimentare.
Din legume, din fructe, din carne sănătoasă, din brânzeturi în proporții piramidale, adică se mănâncă mai mult din legume și fructe, mai puțin din grăsimi și așa mai parte. Toate aceste alimente trebuie să îndeplinească niște condiții:
Trebuie să fie neprocesate, să fie nerafinate, trebuie să fie integrale, mă refer la cereale de exemplu. Dacă se poate la brânzeturi, să fie fermentate și trebuie să fie sigure.
Siguranța alimentară este foarte importantă. Decontaminarea alimentelor, a vegetalelor, a fructelor este extrem de importantă. Aceste alimente să fie pregătire corespunzător. Să ne modernizăm meniurile, să renunțăm să folosim legumele ca și garnitură la carne, pentru că meniurile moderne înseamnă carnea să fie garnitură la legume (...) Alimentația mediteraneană chiar se consideră că este o acțiune extrem de benefică la persoanele deja infectate și chiar la cele care au fost puse în situația să nu facă COVID.
Faptul că dacă în luna martie-aprilie eram destul de rezervați din punct de vedere al recomadării de utilizare de anumite vitamine și minerale, între timp, lucrurile încep să se clarifice (...) Spun în premieră la dumneavoastră, să se folosească vitamina D. Vitamina D nu putem să o folosim din mâncare, din alimente. Ea se găsește numai în gălbenuș și în pește, dar și în iaurt dacă este fortificat, sau în brânzeturi dacă sunt fortificate, dar nu prea se găsesc acestea, la noi în România”, a explicat prof.dr.Nicolae Hâncu, medic nutriționist, la Antena3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Radiografiile și radiațiile din...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...