Alimentele care cresc fertilitatea. Ce să mănânci dacă vrei să rămâi însărcinată

alimentele care cresc fertilitatea FOTO: Pexels @ella olsson
Care sunt cele mai bune alimente pentru creșterea fertilității? Cum acționează și cât de des ar trebui să le mâncăm?

Pentru unele persoane, infertilitatea este un subiect tabu care stârnește disconfort. Din păcate, aceasta este o problemă din ce în ce mai întâlnită, iar vizita la medicul ginecolog și stilul de viață echilibrat pot face minuni. Conform studiilor medicale, unele alimente cresc fertilitatea și pot fi incluse în dieta zilnică. 

Alimentele bogate în antioxidanți

Antioxidanții sunt substanțe care ne protejează corpul împotriva stresului oxidativ, proces care scade calitatea spermei și influențează negativ fertilitatea. O parte din alimentele bogate în antioxidanți care sprijină sistemul reproducător sunt broccoli, spanacul și morcovul.

Alimente bogate în acid folic

Acidul folic se mai numește și Vitamina B9 și are un rol esențial în dezvoltarea normală a fătului. Femeile însărcinate sunt sfătuie să ia suplimente de acid folic pentru a preveni riscul de malformații congenitale. Un studiu arată că aportul suficient de acid folic crește șansele femeilor de a rămâne însărcinate și de a naște copii sănătoși. Legumele verzi sunt o sursă importantă de acid folic (broccoli, spanac, varză de Bruxelles), la fel ca și năutul și fasolea.

Citricele

Fructele citrice (lămâia, portocala, grapefruitul) au un conținut ridicat în Vitamina C. Aceasta stimulează funcționarea sistemului imunitar, iar unele studii arată că ar avea efect pozitiv și asupra fertilității prin efectele pe care le are aceasta asupra aparatului reproducător.

Ficatul

Ficatul este o sursă bogată în fier, Vitamina A , Vitamina B12 și acid folic.

Fierul este necesar pentru a preveni anemia feriprivă, iar Vitamina A crește absorbția fierului și scade riscul de avort. Femeile care vor să rămână însărcinate sunt sfătuite să combată întotdeauna anemia feriprivă înainte de sarcină.

Vezi și: Alimente care cresc absorbția fierului. CAFEAUA și PRODUSELE LACTATE au efect invers

Lintea

Lintea este un aliment extrem de proteic și, mai mult decât atât, conține acid folic.

Aceste elemente vor preveni dezechilibrele hormonale și vor crește șansele de sarcină. De asemenea, consumul de linte scade nivelul de colesterol din sânge, reglează presiunea arterială și previne apariția bolilor de inimă.

Nucile

Produs bogat în Omega 3 și Omega 6, nucile contribuie la sănătatea sistemului nervos, reduc inflamația și sunt bogate în antioxidanți. Unele studii arată că nucile îmbunătățesc calitatea spermei la bărbați, dacă sunt mâncate zilnic.

Mai multe despre consumul de nuci poți citi aici: Nucile previn boala ALZHEIMER

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel