Alimente: cele mai periculoase mâncăruri pentru sănătate

Alimentele procesate
Printre alimentele periculoase, susțin reprezentanți ai Asociației Medicale Americane, se numără mezelurile și grăsimile trans.

Alimente periculoase. Un studiu recent publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane leagă dieta și aportul alimentar de 318.000 de decese cauzate de diabet, accident vascular cerebral și boli de inimă, informează medicinenet.com.

"Pe lângă faptul că nu se mănâncă suficiente fructe de mare bogate în omega-3, nuci și semințe, s-au evidențiat doi factori problematici. Aceste decese au fost asociate cu consumul prea mult de sare și a prea multă carne procesată", mai arată sursa citată.

La aceștia se adaugă consumul des de cârnați, hot dogs, conserve de vită, pastramă de vită, carne conservată, sosuri pentru carne și slănină. Se mai precizează că o alimentație prea sărată a fost asociată cu aproape 10% din cauzele de deces amintite. Carnea prelucrată, unele gustări, preparate alimentare și chiar legume ambalate, în special cele conservate conțin multă sare.

Alimente periculoase: multe grăsimi trans, puține cereale 

Un alt studiu discutat la o întâlnire științifică a Asociației Americane a Inimii a evidențiat că 400.000 de decese legate de bolile inimii și vaselor de sânge se datorează alimentației. Mai precis, 9% - unui consum prea mare de sare, 10-11% - consum insuficient de cereale integrale, nuci, semințe, legume.

Un alt fapt amintit a fost subiectul despre grăsimile trans.

"Când vă planificați cea mai bună dietă, amintiți-vă că mâncarea sănătoasă este un act de echilibrare - doriți să măriți alimentele bune și să reduceți pe cel rău, pentru a vă asigura că balanța este în favoarea ta", mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel