Alexandru Rafila: Suprasolicitarea sistemului de sănătate este foarte aproape
03 oct 2021, 16:55

Alexandru Rafila  FOTO: DC Media Group
Profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD, a vorbit duminică despre evoluția cazurilor Covid-19.

"Acum avem 10.000 - 11.000 de cazuri noi pe zi. Credeți că vom ajunge în situația în care să depășim 20.000 de cazuri pe zi?", a fost întrebarea primită de profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD, la emisiunea "În fața ta" de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru şi Florin Negruţiu.

Medicul Alexandru Rafila a răspuns că: "Așa cum v-am mai spus, creșterea, multiplicarea săptămânală cu 1, 1.5, 1.6, continuă în această perioadă. Săptămâna asta probabil că o să avem o medie de 9.000 de cazuri pe zi - media săptămânală, inclusiv în weekend.

Evident că peste o săptămână vom avea în jur de 13.000 - 14.000, spre sfârșitul săptămânii viitoare probabil. Această cifră de care toată lumea e speriată, de 20.000 de cazuri, e posibil să fie atinsă în următoarele două - trei săptămâni."

Alexandru Rafila a explicat apoi că, în această perioadă, "important nu este neaparat câte cazuri sunt. Sunt țări care nu mai contabilizează cazurile, ci incidența. Important este câți ajung la spital și apoi la ATI. Aceștia sunt indicatorii."

Citește continuarea pe DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Cele mai sănătoase băuturi pentru persoanele cu diabet

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?