Alexandru Rafila, apel fără precedent: Trebuie să ne mișcăm RAPID! Lucrurile se complică!
02 oct 2020, 14:45

Alexandru Rafila  FOTO: DC Media Group
Profesorul Alexandru Rafila consideră că situația actuală din România este una îngrijorătoare, creșterea numărului de persoane infectate cu noul coronavirus în România fiind un semnal clar în acest sens. 

Noile cifre anunțate de autorități privind numărul de persoane ce au contactat COVID-19 în România sunt de-a dreptul înfiorătoare, fiind înregistrate recorduri aproape în fiecare zi la acest capitol. Într-o intervenție telefonică la Digi24, Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a explicat că autoritățile trebuie să ia decizii rapide pentru rezolvarea unor probleme urgente cu care ne confruntăm în acest moment: ”Suntem, în mod evident, pe un trend crescător și trebuie să urmărim foarte atent ce se va petrece în continuare pentru că, așa cum bine știm, sistemul medical românesc are limite. Pacienții trebuie monitorizați, tratați.”

Rafila a dezvăluit că situația spitalelor unde sunt găzduiți și tratați bolnavii de COVID-19 a ajuns ajuns la limită, unul dintre exemple fiind cel al Institutului Matei Balș din Capitală: ”Întâmplarea face să mă aflu la Matei Balș și suntem în această situație de criză. Sunt mulți pacienți care așteaptă și nu sunt locuri libere. În aceste condiții...

Citește continuarea pe DC NEWS

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?