Alertă în România! Salată humus retrasă, posibilă contaminare cu Listeria

Salată de humus retrasă de la vânzare de un lanţul de supermarketuri Carrefour, după ce s-a descoperit că produsul este contaminat cu bacteria Listeria monocytogenes. Bacteria provoacă listerioza!

Salată de humus, un produs comercializat de lanțul de magazine Carrefour, - Lot 264 / DLC 06.10.2018Cod EAN : 5941850531175 -,  este retrasă de pe piață ca urmare a evidențierii prezenței Listeria monocytogenes, se arată într-un anunț postat pe site-ul Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi in magazinele de unde le-au cumparat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal", se arată în anunț.

Provoacă listerioză

Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simpla sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul si sa raporteze acest consum.

„Femeile gravide, persoanele imunosupresoare, precum si cele in vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni", arată, în document, reprezentanții Carrefour.

Pentru informații suplimentare, puteți contacta:

Carrefour Romania S.A.
Str. Gara Herăstrău nr. 4C, Green Court Bucharest, clădirea B, et. 4-7, sector 2, București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel