ALERTĂ EXTREMĂ la RO-ALERT: Sunați la 112 dacă chiar aveți nevoie

Noaptea trecuta mai multi copaci au cazut in Capitala din cauza vremii nefavorabile. FOTO: ISU Bucuresti-Ilfov
Sistemul de Alertă de Urgență RO-ALERT tocmai a emis un nou mesaj de tip ALERTĂ EXTREMĂ. În esență, locuitorii din zona București-Ilfov sunt rugați să sune la 112 doar dacă au cu adevărat nevoie, nu pentru degajarea copacilor căzuți sau alte situații similare în care nu sunt victime. În condițiile meteo actuale, serviciile de urgență sunt supraaglomerate. Spre exemplu, în doar 24 de ore, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a primit peste 1.750 de solicitări.

„Sistemul RO-ALERT a fost folosit în urmă cu câteva minute în Capitală pentru transmiterea unui mesaj către populație, pentru evitarea suprasolicitării sistemului de urgență 112”, a explicat lt. Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București - Ilfov. 

Mesajul de tip ALERTĂ EXTREMĂ transmis prin RO ALERT arăta: 

„Pentru evitarea suprasolicitării sistemului de apel 112, rugăm populația din București și Ilfov să evite apelurile repetate la 112 care vizează degajarea copacilor sau ale situații similare, cu excepția celor cu victime sau care pun în pericol viața. La acest moment personalul 112 și cel al ISU a fost suplimentat, fiind mobilizat pentru gestionarea tuturor situațiilor de urgență, acordând prioritate urgențelor majore”. 

Apelul a fost transmis la 14.50 de sistemul RO ALERT.

Peste 1.750 de apeluri doar la Ambulanță

În ultimele zile, din cauza condițiilor meteo, numărul apelurilor la 112 a crescut masiv. Spre exemplu, doar apelurile direcționate către Serviciul de Ambulanță București-Ilfov au fost de 1.752, înregistrate în numai 24 de ore, de vineri dimineață până sâmbătă dimineață, a declarat, pentru Agerpres, managerul instituției, Alis Grasu.

Potrivit managerului SABIF, 902 de solicitări au fost pentru urgențe de cod roșu și cod galben. Alis Grasu a precizat că 43 de persoane au prezentat suspiciuni de fracturi, luxații, entorse și 12 persoane traumatisme ale feței și capului prin cădere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel