ALERTĂ: Bărbat din Suceava, infectat cu tulpina britanică de COVID-19! OFICIAL

Teste COVID. Foto: Pixabay
Ministerul Sănătăți a confirmat existența celui de-al patrulea caz de persoană infectată cu tulpina din Marea Britanie de COVID-19 din România.

Noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2, B.1.1.7, a fost depistată la Suceava, la un bărbat de 39 de ani care a venit în Romania din Marea Britanie în 5 ianuarie 2021. 

Când a devenit simptomatic se afla în carantină la domiciliu. A fost testat pozitiv în data de 9 ianuarie 2021 în CPU Rădăuți, după care a fost internat in Spitalul Orășenesc Siret și din 11 ianuarie în Spitalul Județean Suceava unde a rămas internat până în data de 22 ianuarie 2021. 

În data de 24 ianuarie 2021, pacientul se reinternează în spitalul județean, la secția de Boli Infecțioase unde se afla și în prezent în investigații și tratament.

DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologică în urma careia au rezultat 4 contacți direcți care se află în carantină, sub supraveghere.

Secvențierea probelor s-a făcut la Institutul Cantacuzino.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel