Alergiile la ochi: simptome, cum să le previi și cum le tratezi

Ochi
Nimic nu este mai enervant decât senzația că ai ceva în ochi. Dar dacă ochii tăi sunt roșii și iritați și nu vezi nimic cu ei, ar putea fi vor de alergii. Simptomele pot apărea independent, dar sunt însoțite de obicei de strănut, nasul curge sau este înfundat. Un alergolog poate determina dacă o alergie oculară este sursa simptomelor.

Când vine vorba de alergii, rinita alergică cu congestia sa, mâncărimea la nivelul nasului e prima la care te gândești. Dar, pentru unii oameni, conjunctivita alergică cu mâncărimi la ochi, este cea mai mare neplăcere. S-ar putea să ai și ambele reacții în același timp, arată experții de la Colegiu American de Alergii, Astm și Imunologie.

Conjunctivita alergică este inflamația conjunctivei - stratul de țesut care acoperă pleoapele și acoperă albul ochilor. Este cauzată de contactul cu o substanță la care sunteți alergic, cum ar fi polenul din aer sau blana unor animale de companie, ba chiar și de particulele de praf. Vasele de sânge din ochi se umflă și simți mâncărime la ochi. Aceștia se înroșesc și lăcrimează.

Simptome și cauze

Persoanele cu alergii sezoniere au de obicei o reacție mai puternică atunci când sunt în aer liber, în zile calde și uscate, când cantitatea de polen este ridicată. Simptomele tind să fie mai puțin grave pentru persoanele cu alergii „de interior", deși acestea se pot întâmpla în orice moment al anului și se declanșează ori de câte ori ridicați praful sau aveți grijă de blana câinelui ori a pisicii.

Simptomele conjunctivitei alergice includ mâncărime, arsuri, ochi roși, umflarea pleoapelor, pchi înlăcrimați și / sau care ustură, și sensibilitate la lumină.

Deși cel mai bun mod de a preveni simptomele este să evitați substanțele care declanșează alergia, acest lucru nu este întotdeauna posibil. Încercați tratarea simptomelor cu picături de ochi lubrifiante și prin aplicarea compreselor reci.

Medicamentele antihistaminice pot ajuta, dar ele pot face ochii apoși să devină prea uscați, deci utilizați cu prudență, recomandă experții.

Cum reduceți expunerea la alergenii „de interior"

- Utilizați un aspirator cu un filtru HEPA pentru a îndepărta mai bine praful și murdăria.

- Țineți animalele de companie departe de dormitor.

Cum reduceți expunerea la alergenii din aer liber

- Purtați ochelari de soare și o pălărie cu margini largi pentru a vă proteja ochii.

- Clătiți-vă ochii când ajungeți acasă.

- Pentru știi exact ce aveți, mergeți la un alergolog pentru un diagnostic corect, întrucât el poate identifica alergenii la care sunteți sensibil și vă poate prescrie medicamente mai puternice dacă este necesar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel