Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Alergii atipice: când soarele îți devine dușman
30 mai, 13:11
Este plin sezon al alergiilor la polen, însă pe lângă acestea, odată cu încălzirea vremii apar și alte alergii. O formă atipică este cea la razele soarelui, precum și altele care sunt răspuns la un factor extern.
Piele
EXCLUSIV

Alergia la razele solare, sau urticaria care poate să apară după expunerea la soare, este una din formele mai rare de alergii, atipice. Medicul alergolog Gabriela Hirian de la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare spune că acestea sunt „alergii fizicale, care nu se produc printr-un mecanism alergic, efectiv”.
„Urticaria care poate să apară la expunerea la soare în primele minute de la expunerea la soare poate să apară în orice sezon. Nu este vorba de sezonul de polen de graminee și nu este ca și celelalte alergii. Apar niște papule, niște umflături care sunt pruriginoase, adică mănâncă pielea și sunt roșii, nivelul tegumentelor pe zona expusă la soare și apare în câteva minute de la expunere. De obicei pacientul care știe că are acesta boală trebuie să folosească neapărat creme cu factori de protecție mare”, mai spune medicul.
Alergiile la razele soarelui sunt atipice. „Este o alergie fizicală, nu este mediată, nu este printr-un mecanism alergic efectiv. Sunt alergii fizicale în care factorii fizici din mediu implică apariția acestor leziuni cutanate. Nu este neapărat o alergie tipică, imună”, mai spune medicul.
Potrivit ei, astfel de alergii mai sunt la veninul din înțepăturile insectelor, sau la alți factori externi.


Ştiri Recomandate

Utilizarea prelungită a măștii; ce recomandă OMS
DSP Dâmbovița, reacție la scandalul de la Spitalul Găești
Nouă conducere la RASCI
COVID-19 atacă inima. Ce s-a descoperit
Ce influențează apariția alergiilor și astmului
Medicamente pentru cancer, tratament pentru anevrism cerebral? Caz ca al Emiliei Clarke, tratat altfel
Nou vaccin cu rezultate bune contra mai multor tipuri cancer
Zahăr. Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri