Alergie: controale la proprietarii de terenuri cu ambrozie din Arad. Urmează sancțiunile

Ambrozie  FOTO: DSP Bihor
Arădenii au sesizat prezența ambroziei în mai multe locuri din județ, iar Prefectura a dispus controale și a cerut sancționarea proprietarilor de terenuri care n-au distrus buruiana.

Ambrozie, Arad. Prefectura Arad a trimis notificări Direcției pentru Agricultură și primăriilor din județ să verifice terenurile unse se află ambrozie, plantă care unor oameni le produce alergie. Dispoziția prefectului vine ca urmare a sesizărilor făcute de oameni, informează aradon.ro.

Verificările se fac între 1 și 15 iulie, iar proprietarii de terenuri ce nu au distrus planta vor primi avertisment. Cei care nici în perioada 16-31 iulie nu distrug planta se aleg cu amenzi contravenționale de la 750 lei până la 5.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice. Verificările sunt efectuate de o comisie constituită potrivit ordinului prefectului.

Controalele şi aplicarea sancţiunilor se fac în baza Legii 62/2018 privind combaterea ambroziei, subliniază sursa citată. Dacă se aplica legea, până pe 20 mai proprietarii de terenuri să constate dacă au ori ba ambrozie pe terenuri, iar până pe 25 mai – Direcția de Agricultură ar fi trebuit să facă un centralizator al terenurilor cu ambrozie și să-i anunțe în scris pe proprietari ca până pe 5 iunie să distrugă buruiana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel