Alergia la OU și legătura cu vaccinul. Mituri desființate de medicii alergologi

Alergia la ou – FOTO: Pexels@Klaus_Nielsen
Alergia la ou nu reprezintă o contraindicație pentru vaccinarea copiilor împotriva bolilor copilăriei. Medicii specialiști susțin că nu există nicio legătură științifică între cele două.

Alergia la ou nu este o contraindicație pentru vaccinarea cu ROR și vaccinarea se poate face în condiții normale, fără precauții speciale. Medicul alergolog, Loredana Vasile explică de unde a pornit confuzia, care și acum încă crează confuzie chiar și în rându cadrelor medicale.

Alergia la ou nu este contraindicație pentru vaccinarea cu ROR (rujeolă, oreion și rubeolă), în primul rând pentru că vaccinul este cultivat pe fibroblaști de embrioni de pui, nu pe ou embrionat, astfel încât conținutul în proteine de ou este nedetectabil. Când s-au detectat proteine de ou prin metode foarte sensibile, acestea erau înalt procesate și în cantități mai mici decât cele care pot să declanșeze o reacție alergică. Atenționarea privind o posibilă contraindicație și care încă sperie mulți părinți și chiar personal medical își are rădăcinile în 1983 când au fost raportate reacții la vaccinarea cu ROR la două persoane care se știau alergice la ou”, arată medicul alergolog Loredana Vasile.

Vezi și: Variola maimuței, boala virală rară, a reapărut în Europa. Dorobăț, despre simptome și transmitere: Duce la surprize

Copiii alergici la OU nu pățesc nimic de la vaccin

Studiile arată faptul că vaccinul nu cauzează reacții adverse copiilor care suferă de alergii la ou. Dintre cazurile de reacții alergice care au apărut la vaccinarea cu ROR, majoritatea nu erau la cei alergici la ou. Studiile care au investigat aceste reacții au dovedit că în majoritatea cazurilor alergia la gelatină era cea care a declanșat reacția la vaccinul ROR și nu alergia la ou.

”Recomandările societăților de alergologie, pediatrie, vaccinologie privind vaccinarea cu ROR a copiilor alergici la ou prevăd faptul că alergia la ou nu este o contraindicație pentru vaccinarea cu ROR și vaccinarea se poate face în condiții normale, fără precauții speciale”, mai arată medicul.

Oprirea sau amânarea vaccinării cu ROR la cei alergici la ou este inutilă, nerecomandată, consumatoare de resurse, cu internări nejustificate și periculoasă, mai subliniază medicul.

Vaccinul ROR împotriva rujeolei (pojar), rubeolei și parotiditei (oreion) se administrează în 2 etape prima doză la 12 luni, iar rapelul între 5-9 ani.

Vezi și: Ce spune CELULITA despre tine și ce înseamnă când arată ca o "coajă de portocală". 6 pași să scapi de ea definitiv

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel