Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alcool: pericolele la care sunt expuși apropiații consumatorilor de băuturi alcoolice. Studiu
04 iul, 14:04
Un studiu susține că persoanele care consumă alcool își pun în pericol familia și prietenii. 1 din 5 americani au fost răniți de oameni alcoolici în ultimul an.
Alcool     FOTO: pexels.com

Alcool, pericolele. Cercetători de la Institutului de Sănătate Publică din Emeryville, California, susțin că oamenii care consumă des alcool ar fi bine să fie conștienți asupra impactului pe care obiceiul lor îl are asupra celor apropiați, informează medicinenet.com.

Studiul, publicat pe 1 iulie în Jurnalul de Studii privind Alcoolul și Drogurile, susține că efectele alcoolului "la mâna a doua" sunt larg răspândite și că aproape 1 din 5 americani au raportat că au fost agresați de oameni alcoolici în ultimul an. Aceste agresiuni presupun amenințări, proprietăți deteriorate, vandalism, agresiune fizică.

Alcool, pericolele: observațiile studiului

Cercetarea a inclus date din două studii făcute, în 2015, pe circa 9.000 de adulți, la nivel național în State. Autorii studiului au observat că 21% dintre femei și 23% dintre bărbați au fost afectați de consumul altora de alcool în ultimul an.

Deși bărbații și femeile au raportat niveluri similare de rău, prejudiciile pe care le-au experimentat au fost diferite: femeile aveau mai multe șanse de a avea probleme financiare sau de familie din cauza consumului de alcool al altei persoane; la bărbați – agresiunile era legate de proprietăți ruinate, vandalism și agresiune fizică.

"Persoanele care consumau mult alcool ar fi fost cele mai susceptibile să raporteze daunele provocate de consumul altora de băuturi alcoolice", a reieșit din cercetare. Prin consum mult de alcool, autorii studiului înțeleg 5 sau mai multe băuturi la un moment dat pentru bărbați și 4 sau mai multe pentru femei.

Alcool, pericolele: opinii altor experți

Cercetarea a fost însoțită de opinii al eunor specialiști ce n-au fost implicați în studiu. Unul, semnat de medicul Sven Andreasson de la Institutul Karolinska din Suedia, arată că "alcoolul generează probleme de sănătate la scară mare". Specialistul suedez a subliniat că mai mult de 5% din decesele din întreaga lume sunt atribuite alcoolului.

A doua opinie a fost a lui Timothy Naimi de la Centrul Medical din Boston care a comparat politicile pentru a proteja oamenii de efectele nocive ale alcoolului cu cele legate de protejarea oamenilor de fumatul pasiv.

Studiul poate fi citit AICI.


Ştiri Recomandate

ATAC BUZĂU - Pacienții au ajuns la sptialele din București. Unul dintre ei este în stare gravă
UPDATE, ATAC BUZĂU: Pacienții răniți, transferați la spitalele din București
Sorina Pintea, despre cazul de la Buzău: „Dacă este neglijență, vom acționa în consecință”
Vitamina D, efecte indirecte la bătrânii cu hipotensiune ortostatică
Tulburările alimentare: ce se întâmplă în creier în cazul anorexiei nervoase
Uleiul de lavanda, periculos la copii. Câteva produse comune provoacă dereglări hormonale
Două posibile tratamente pentru EBOLA
Comentarii