ALANIL-GLUTAMINA - prospect

Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels
ALANIL-GLUTAMINA - prospect. Acţiune: Dipeptidul este disociat endogen în aminoacizii glutamina şi alanina, permiţând aportul parenteral de glutamină. Aminoacizii eliberaţi urmează căile metabolice fiziologice.

ALANIL-GLUTAMINA - prospect

Denumirea comercială: DIPEPTIVEN

Prezentare: Concentrat pentru soluție perfuzabilă

Indicații: Alimentaţie parenterală (aport exogen de aminoacizi) în stări hipercatabolice sau hipermetabolice, când necesarul de glutamină este crescut.

Contraindicații: Hipersensibilitate cunoscută la unul dintre constituenţi; insuficiență renală (IR) sau insuficiență hepatică (IH) severă; acidoză metabolică severă; copii.

Atenție!: La pacienţii cu IH compensată trebuie monitorizate ionograma serică, osmolaritatea plasmatică, echilibrul hidric, balanţa acido-bazică, parametrii funcţiei hepatice, amoniemia, bilirubinemia. Alegerea unei vene periferice sau centrale depinde de osmolaritatea amestecului final. Limita admisă pentru adm. într-o venă periferică este de 800 mOsm/l, dar aceasta variază considerabil cu vârsta, starea generală a pacientului şi calitatea venelor periferice. Este necesară prudenţă la pacienţii cu edem pulmonar (EP), insuficiență cardiacă (IC) decompensată şi hiperhidratare.

Reacții adverse: În condiţiile administrării inadecvate (supradozare, viteză prea mare de perfu zare) pot să apară frisoane, greaţă, vărsături, hipersudoraţie, hipertermie şi cefalee. Administrarea de lungă durată poate duce la creşterea tranzitorie a enzime lor hepatice şi a bilirubinemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel