Agenția Europeană a Medicamentului analizează datele pentru a treia doză de vaccin Pfizer

Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech
Reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului au anunțat luni, 6 septembrie, că analizează datele legate de administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID de la Pfizer.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni că analizează datele privind o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech, care urmează să fie administrată la şase luni după cea de-a doua doză la persoanele începând cu vârsta de 16 ani. 

Cele două companii farmaceutice au depus o cerere la Agenţia Europeană pentru Medicamente, care a declarat că va efectua o evaluare rapidă a datelor, cu un rezultat aşteptat "în următoarele câteva săptămâni". Vineri, compania farmaceutică americană Moderna a declarat că a cerut EMA aprobarea condiţionată pentru administrarea unei a treia doze de 50 de micrograme din vaccinul său anti-COVID-19.

Vaccinurile produse de Moderna şi Pfizer se bazează pe noua tehnologie ARN mesager (ARNm). Totodată, EMA a anunţat luni că evaluează datele privind utilizarea unei doze suplimentare de vaccin ARNm la persoanele cu sisteme imunitare slăbite. Rezultatul acestei analize va fi oferit în timp util, a mai spus agenţia europeană.

Săptămâna trecută, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a declarat că nu este nevoie urgentă de o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 la persoanele complet imunizate.

Cu toate acestea, Statele Unite se pregătesc să înceapă administrarea celei de-a treia doze după ce principalul expert american în boli infecţioase Anthony Fauci a declarat duminică că autorităţile ar urma să primească în curând aprobare de la Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Statele Unite pentru cea de-a treia doză de rapel cu vaccinul Pfizer, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Colesterol - Foto: Freepik @Phonlamaistudio
EXCLUSIV
Cum să scazi colesterolul, glicemia și tensiunea. Medicul Doru Negru, rețeta simplă: Asta le spun tuturor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel