Afecțiunile dentare, ce boli pot ascunde și declanșa. Explicațiile stomatologului
26 ian, 21:51
Dr Violeta Alecu, medic stomatolog, a explicat ce boli pot ascunde sau pot determina afecțiunile dentare. 
Medicină dentară

Dinții albi și sănătoși nu sunt doar o dovadă că-ți permiți să te îngrijești, ci o necesitate, spune medicul stomatolog Violeta Alecu, pentru spectacola.ro.

Organismul uman, care un mecanism complex, poate fi influențat de orice mică „scăpare”, orice afectare poate avea repercusiuni asupra întregului. Sănătatea orală, spre exemplu, nu afectează doar sănătatea cavității bucale, ci poate duce la boli în alte părți ale organismului, pentru că are un rol extrem de important ȋn starea generală de sănătate. E valabilă și inversa, adică diferite boli, apărute în alte părți ale organismului, pot avea ca efect apariția cariilor sau a altor afectări la nivelul cavității orale. 

„Afecțiunile digestive au, probabil, cel mai mare impact negativ asupra sănătății orale. Aciditatea crescută și refluxul gastroesofagian pot provoca erupții dentare, carii sau halitoză (respirație urât mirositoare). Am ȋntâlnit mulți pacienți care respectau toate regulile de igienă orală, aveau o alimentație echilibrată, nu exagerau cu dulciurile, nu consumau băuturi acidulate, erau nefumători și, cu toate acestea, aveau câte trei, patru, carii de colet. După mai multe discuții, am ajuns la concluzia că problemele lor erau o consecință a refluxului sau gastritei. Culmea, unii nici nu știau de aceste boli, abia după ce le-am recomandat să meargă la un gastroenterolog și să facă investigații suplimentare, au primit confirmarea”, a explicat dr Violeta Alecu, medic stomatolog.

Ce boli pot fi declanșate de afecțiunile dentare și ce boli declanșează afecțiunile dentare, aflați pe spectacola.ro.


Ştiri Recomandate

LORAZEPAMUM - prospect
ITRACONAZOLUM - prospect
ISOTRETINOINUM - prospect
14 simptome care arată că ai lipsă de vitamina D. NU le ignora
Dieta care se întoarce împotriva ta: ce spune psihologul


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri