Aerotermă la Matei Balș, o posibilă CAUZĂ a incendiului. Ministrul Sănătății: e acolo Corpul de Control

Vlad Voiculescu
Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a declarat că la Institutul Matei Balș a fost trimis Corpul de Control.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a declarat vineri dimineața că nu știe să fi existat o sursă suplimentară de încălzire în Institutul Matei Balș din București, de la care să fi izbucnit incendiul violent de la Matei Balș.

”Nu am informații ca în clădirea respectivă ar fi existat alte surse de încălzire decât cele firești într-o clădire a unui spital, dar avem nevoie de această anchetă și de asta avem acolo Corpul de Control al Ministerului Sănătății”, a afirmat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Potrivit acestuia, Institutul Matei Balș avea avize pentru lucrările de modernizare făcute la parterul clădirii. ”Vedem în ce măsură existau și celelalte documente necesare pentru funcționarea respectivei clădiri, dar este vorba de o clădire mai veche care a fost renovată de curând. Institutul Matei Balș nu a dus lipsă de finanțare. A avut un management stabil, deci vorbim despre o situație foarte diferită de ce am văzut față de spitale ca Piatra Neamț.

Trebuie să vedem cauzele înainte să ne pronunțăm asupra a ceea ce s-a întâmplat”, a afirmat ministrul Sănătății.

Întrebat la digi24 dacă a vorbit cu medici de la Matei Balș și dacă era nevoie de sursă suplimentară de căldură pentru bolnavi, ministru a declarat:

”Nu am informații că în acea clădire ar f fost nevoie de sursă suplimentară de încălzire. Evident, astfel de surse de încălzire nu ar trebui să fie în spitale. Știm, însă, că în practică lucrul ăsta se întâmplă și nu este în regulă. Știm, de asemenea, că Institutul Matei Balș, la fel ca Spitalul Colentina au avut de suferit de pe urma lipsei capacității Termoenergetica de a livra căldura de care era nevoie”.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel