Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Adulții cu diabet zaharat de tip 2, risc crescut de a face cancer
04 iul, 00:47
Adulții care au diabet de tip 2 sunt de obicei supravegheați și tratați pentru a controla sau elimina factorii de risc pentru bolile cardiovasculare. Dar cercetătorii englezi au descoperind, analizând diabeticii din două zone din Scoția, că de fapt riscul de deces din cauza cancerului e mai mare decât cel din cauza bolilor cardiovasculare. 
Diabetul are o incidență mai mare la cei cu boala inflamatorie intestinală

Cancerul a depășit bolile cardiovasculare ca fiind cea mai frecventă cauză de deces la adulții scoțieni cu diabet zaharat de tip 2, potrivit unui studiu publicat în Journal of Diabetes Investigation.

Citește și: Glicemia, semne că nivelul zahărului din sânge e scăpat de sub control

Riscul crescut de mortalitate asociat cu diabetul zaharat este binecunoscut. Se știe că diabetul nediagnosticat, spre exemplu, provoacă, printre altele, infarct și parodontită

Scopul studiului publicat ieri, însă, a fost acela de a determina cauzele de deces ale persoanelor cu diabet zaharat de tip 2 din Ayrshire și Arran, regiuni din Scoția, între 2009 și 2014, și de a le compara cu ratele de mortalitate la nivel național. Concluzia schimbă însă lucrurile deja știute.

Cancer, risc mai mare decât cel pentru boli cardiovasculare

În urma analizei datelor colectate, cercetătorii au stabilit că cea mai comună cauză de deces la scoțienii din cele două regiuni a fost cancerul (27,8%), urmat de boala cardiacă (24,1%). Mai mult, a fost înregistrat în număr mai mare de decese în rândul femeilor, față de cel al bărbaților.

Rezultatele studiului au confirmat un risc crescut de deces timpuriu la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 comparativ cu populația generală și au sugerat că deși, în general, factorii de risc cardiovascular sunt tratați cu agresivitate, nu trebuie ignorat riscul de cancer, care are o importanță mai mare în cauzele de deces.


Ştiri Recomandate

Locuințe pentru medici, Satu Mare. 13 apartamente ANL repartizate
Dr Stefan Voiculescu despre riscul cancerului de sân, când și de ce apare
Trei cazuri de scarlatină, la o școală din Drăgășani
Antigripal: 29.235 de suceveni s-au vaccinat până la 1 decembrie
Blocul Operator Central al SUUB va fi redeschis. 11 săli de operație moderne
Ministerul Sănătății, ultimele informații despre REZIDENȚIAT 2019
Rujeola, 140.000 de decese în 2018. OMS: Moartea unui copil de o astfel de boală e revoltător
Prognostic hepatita C, simptome și tratament
Comentarii