Adriana Nica: Mă așteptam la demitere; e abuzivă; o voi contesta

Adriana Nica. Foto DC News
EXCLUSIV
Adriana Nica a fost demisă din funcția de șef ATI de la Spitalul Universitar din București. Alături de ea, alți 4 șefi de secții. Printre aceștia - Sorin Oprescu, aflat în concediu medical.

Adriana Nica a declarat, pentru DC Medical, că vineri, 12 iunie, a primit o decizie prin care a fost demisă din funcția de șef de secție ATI în cadrul Spitalului Universitar de Urgență din București și că nu a fost o surpriză. Demiși au fost și alți patru sefi de secții de la aceeași unitate medicală. Aceasta a fost manager al SUUB până în această primăvară când a fost demisă, iar ulterior a activat ca șef secție ATI. ”Nu se știu motivele demiterii. (…) Mă așteptam să se întâmple asta având în vedere măsurile abuzive ale managerului”, afirmă aceasta.

În preambulul deciziei primite vineri, Adriana Nica susține că sunt ”amintite mai multe lucruri”, printre care și un referat realizat în urma unei verificări de către o direcție de control a Ministerului Sănătății, în care fostul șef de secție ATI de la SUUB nu ar fi îndeplinit ”anumiți indicatori”. Aceasta mai amintește că același referat a fost invocat și când a fost demisă din funcția de manager al SUUB. ”Nu știu la ce indicatori se referă domnul manager”, afirmă Nica. Ea mai amintește că indicatorii sunt evaluați al sfârșitul unui an, iar normele legislative specifice stării de urgență ”amână” astfel de evaluări. Aceasta mai amintește că niciun șef de secție nu a ținut vreun raport de gardă în starea de urgență ”susținut cu toți membrii colectivului sau colectivelor respective”.

Adriana Nica mai precizează că unul dintre șefii de secții demiși este Sorin Oprescu, care se află în concediu medical. ”L-a demis în concediu medical”, adaugă aceasta. Iar noul șef de la secția Nefrologie ”este o doamnă care nu e cadru didactic”, iar ”legea spune că un șef de secție trebuie să fie cadru didactic”, susține Adriana Nica. Ca șef al secției Chirurgie IV de al SUUB, post ocupat până vineri de Sorin Oprescu, a fost numit, spune Adriana Nica, ”un conferențiar care nu are nicio operație în ultimii ani”: ”Trebuie să știi să intervii în timpul actului operator dacă subalternii tăi sunt depășitți de situație”.

Aceasta va contesta demiterea depunând plângere penală pentru abuz în serviciu. ”E dreptul nostru să ne arătăm nevinovăție!”, susține Adriana Nica.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel