Adriana Bahmuțeanu, slăbire folosind injecțiile pentru diabet: Mi-a încetinit metabolismul

adriana bahmuteanu. FOTO: Freepik @jcomp
Adriana Bahmuțeanu a dezvăluit cum a reușit să slăbească după ce în pandemie a acumulat mai multe kilograme.

Adriana Bahmuțeanu, celebra realizatoare TV, a dezvăluit cum a reușit să slăbească folosind unul dintre cele mai controversate medicamente, pentru care mulți au luat cu asalt farmaciile.

De altfel, aceasta a ținut să sublinieze faptul că respectivul medicament, menit să vină în sprijinul persoanelor cu diabet, i-a fost recomandat de către medic, ba chiar a și ținut cură de slăbire pentru a ajunge la o formă care să o mulțumească. Ba chiar i-a sfătuit pe cei care vor să slăbească să înceapă cu primul pas, adică cu prezentarea la un medic specialist, nu urmând diete ”după ureche”.

”Mi l-a recomandat un medic, mi-a recomandat și o dietă, în același timp. Am folosit acest medicament pe termen limitat, nu am avut efecte secundare, am simțit, practic, că mi-a încetinit metabolismul în așa fel încât mi-a fost foarte ușor după aceea să reduc porțiile alimentare, pentru că aveam în permanență senzația de foame.

Nu fac reclamă acestui produs și recomand tuturor care vor slăbească să meargă întâi la un medic de specialitate și să nu țină diete după ureche. Este cel mai rău să ții aceste diete după ureche, să te înfometezi, am văzut că unii mănâncă într-o zi doar carne, în altă zi doar legume. Nu mi se pare o dietă normală și un mod de viață normal pentru organism.

Eu mă simt foarte bine și am dat jos suficient de multe kilograme cât să fiu fit. Am slăbit în timp. La mine a fost un efect al pandemiei, până la urmă, când toată lumea am stat acasă, am lucrat remote, deci fiind statică am mai pus câteva kilograme.

Nu mi se pare în regulă să ții dietă după dietă și să te tot înfometezi pentru că se întâmplă acel efect yo-yo, în care slăbești, te îngrași, iar slăbești și organismul se dă peste cap. Cred că un ritm de viață și un mod de viață echilibrat este ceea ce e de preferat. Asta înseamnă să mâncăm mai puține grăsimi, mai puțină pâine, mai puțini carbohidrați și să mâncăm multe vegetale”, a povestit Adriana Bahmuțeanu, la News Magazine de la  Antena 3, cum slăbit folosind tratamentul pentru diabet.

2. -imagine fara descriere- (241804696_2049636228538833_5020524351467154315_n_57682500.jpg)

Foto: Facebook Adriana Bahmuțeanu

Ce spun specialiștii

Prin telefon a intervenit medicul specialist în diabet și nutriție, dr. Oana Parlițeanu, care a făcut câteva precizări cu privire la subiect, dar a și întărit afirmațiile realizatoare TV legat de stilul de viață sănătos.

”Trebuie să facem o distincție foarte clară. Medicamentul despre care discutăm are dublă indicație: o dată pentru diabet și pentru slăbit.

Doar că dozele sunt diferite, iar în România, la momentul de față, nu există aprobată decât varianta pentru diabet. Spre exemplu, la diabet avem doza maximă de 1 mg, care se face săptămânal.

Pentru slăbit, doza este de 3,2 mg, Agenția Națională a Medicamentului, și nici EMA nu a aprobat în Europa folosirea substanței respective pentru partea de slăbit, deși medicamentul are studii care atestă, practic, și această calitate a lui.

Și atunci, cumva, s-a făcut o confuzie și medicamentul de care vorbiți este strict pentru diabet, pe care înțeleg că l-a folosit și dna Bahmuțeanu”, a explicat dr. Oana Parlițeanu, medic specialist în diabet și nutriție, la Antena 3.

Cât privește modul în care cei mai mulți intră în posesia acestor medicamente, dar și complicațiile la care se supun românii care apelează la respectivele injecții fără recomandarea unui medic, diabetologul a tras un semnal de alarmă.

”Ajung în posesia lor, din păcate, cumpărându-le, deși nu sunt la liber, dar reglementările din farmaciile noastre nu sunt tocmai cele mai conștiincioase. Orice medicament are reacții adverse și atunci când nu este folosit pentru indicația din prospectul lui reacțiile adverse pot fi într-un număr mult mai mare și de o intensitate mult mai gravă.

În primul și primul rând, medicamentul acesta este contraindicat pacienților care au trecut printr-un episod acut de pancreatită. Nu au voie să ia acest medicament, iar neștiind acest lucru poți risca un alt episod de pancreatită acută care, din păcate, este o boală care netratată la timp poate să fie fatală.De asemenea, pacienții cu probleme renale au contraindicație.

Trebuie calculată funcția renală și în funcție de aceasta, doza respectivă se adaptează sau nu mai poate lua deloc acest medicament. Este foarte important să ținem cont de indicația medicamentului și să îl folosim pentru ceea ce el a fost destinat și, de asemenea, să ținem cont că o soluție miraculoasă nu există.

Așa cum spunea și dna Bahmuțeanu, un stil de viață sănătos este cel mai recomandabil pentru a ne menține greutatea și pentru a putea să avem o viață sănătoasă. Altfel, dacă noi facem excese, mâncăm foarte mult, ne îngrășăm, după care vrem să slăbim într-un timp foarte scurt, apare acel efect de yo-yo, apar acele dezechilibre în organism și mai departe alte probleme de sănătate.

Astfel, mai bine avem un stil de viață sănătos, o dietă alimentară echilibrată, care să conțină toate principiile nutritive, decât să facem excese și apoi să căutăm soluții miraculoase pentru că am auzim de la cineva sau internetul mi-a spus că există o injecție miraculoasă, că pot să mănânc cât și ce vreau și pot să slăbesc”, a mai spus diabetologul. 

Diabeticii, FĂRĂ medicamente din cauza influencerilor disperați să slăbescă. Gafa făcută pe TikTok: Farmaciștii fac tot ce pot

Diabeticii din Australia se confruntă cu un deficit vital de medicamente specifice, după ce influencerii au promovat pe rețelele de socializare unul dintre acestea, Ozempic, ca fiind medicament miraculos pentru pierderea în greutatea, notează The Guardian.

Acest medicament este recomandat pentru tratamentul adulților cu diabet zaharat de tip 2 insuficient controlat. Se administrează o dată pe săptămână, prin injectare, ca tratament adjuvant la dietă și exerciții fizice, în asociere cu alte medicamente utilizate pentru tratamentul diabetului zaharat, potrivit ANMDMR.

Se estimează că 1 din 20 de australieni suferă de diabet, pe baza datelor din Studiul Național de Sănătate al Biroului Australian de Statistică (ABS). Aproximativ unul din 10 americani suferă de diabet, potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Însă promovarea pe TikTok  i-a determinat pe pacienții australieni să depună eforturi uriașe pentru a putea avea acces la medicamentele atât de necesare, doze critice, de altfel.

Apel către medici: îi afectează pe cei în nevoie

Potrivit sursei menționate, Administrația pentru Produse Terapeutice din Australia (TGA) a emis o declarație comună cu mai multe grupuri medicale și farmaceutice, prin care îi îndeamnă pe medici să își limiteze prescripțiile pentru acest medicament, după ”o creștere neașteptată a cererii consumatorilor”.

”Cererea crescută se datorează prescrierii extinse pentru gestionarea obezității, pentru care acesta nu este indicat", se arată în comunicat. ”Lipsa afectează în mod semnificativ persoanele care utilizează Ozempic pentru utilizarea sa aprobată pentru diabetul de tip 2". Citește mai departe AICI.

Monica Anghel, motivul care a făcut-o să slăbească 30 de kg: Nu presiunea socială, ci diagnosticul a fost cel care m-a determinat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel