Adrian Grecu, APMGR: Biosimilarele, cât de ultile sunt în Sănătate. Exclusiv DC NEWS și DC MEDICAL
04 apr 2019 / 23:57
Adrian Grecu, președintele Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), este invitatul de astăzi, 5 aprilie, al unei ediții speciale a Interviurilor comune DC NEWS și DC MEDICAL, care va fi transmisă, de la ora 11.00, simultan, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale celor două publicații. El va vorbi despre biosimilare și despre cât de ultile sunt ele pentru sistemul românesc de sănătate.
Adrian Grecu, președintele APMGR. Foto: DC MEDICAL
EXCLUSIV

Adrian Grecu, președintele APMGR, are o expertiză vastă în industria farmaceutică. Are mai mult de 16 ani de experiență în roluri de conducere la nivel local, precum și la nivel regional și internațional.

Președintele Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România vine la Interviurile DC NEWS și DC Medical ca să explice ce sunt biosimilarele și cât de bune sunt ele, dar și de ce aceste medicamente de ultimă generație, ar fi o soluție salvatoare pentru subfinanțatul sistem românesc de sănătate.

Emisiunea Interviurile DC NEWS și DC MEDICAL, va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale celor două publicații, astăzi, de la ora 11.00, iar ulterior o veți putea vedea și aici.

APMGR a organizat, la sfârșitul lunii martie, la București, o amplă Conferință intitulată „Oportunități ale adopției medicamentelor biosimilare pentru sistemul de sănătate din România".

Dezbaterea, care a reunit voci marcante din industria farmaceutică, lumea medicală internă și internațională, scena politică românească și, nu în ultimul rând, asociațiile și federațiile mari de pacienți, a dus în prim-plan nevoia sistemului de sănătate românesc de a găsi soluții, astfel încât, cu puținii bani care sunt, să aibă acces la tratament tot mai mulți pacienți.
În cazul de față, soluția propusă este adoptarea într-o mai mare măsură a biosimilarelor, medicamente care au același efect terapeutic ca cele originale, dar care sunt mult mai ieftine.


Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri