ADRFR: farmaciile dispun de un stoc minimal de măști

Coronavirus
ADRFR susține că farmaciile dispun de un stoc minimal de măști și că, din păcate, aceste stocuri nu pot fi suplimentate. Explicația este că aceste măști sunt făcute în China, care nu mai poate onora producția.

Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) arată că farmaciile au, în momentulde f ață, un stoc minimal pentru cererile curente de măşti de protecţie și că nu există, doin păcate, posibilitatea de a suplimenta, notează agerpres.ro. Motivul este acela că nu există un stoc la nivel de producători (naţional şi internaţional).

„Datele din piaţă relevă că producţia şi livrarea de măşti de protecţie sunt prioritare pentru Republica Chineză. De asemenea, aceste măşti sunt un produs realizat preponderent în China, care, din cauza răspândirii masive a virusului, nu mai poate onora producţia. În ceea ce priveşte costumele de protecţie, farmaciile nu comercializează astfel de produse. Distribuitorii nu comercializează măşti de faţă şi nici costume de protecţie", se arată comunicatul transmis de ADRFR.

Conform sursei citate, membrii Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România „au căutat furnizori suplimentari pentru a acoperi cererea fără precedent de măşti de protecţie, dar din păcate producători specializaţi pe această nişă nu au suplinitori”, prin urmare „nu se poate discuta despre o producţie suplimentară”.

„În plus faţă de protecţia cu ajutorul măştilor de faţă, recomandăm o urmare riguroasă a regulilor de igienă de bază: spălatul pe mâine cât mai des, igienizarea şi dezinfectarea cu produse specifice. În farmacii sunt disponibile stocuri proporţionale cu vânzarea produselor pentru dezinfectarea mâinilor şi a suprafeţelor”, se precizează în comunicatul ADRFR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel