Adevărul despre MONTURI. Dr Vasi Rădulescu: Am o veste proastă, un singur lucru funcționează!

Monturile înseamnă acele ciocuri dureroase care se dezvoltă la baza degetului mare, al cărui vârf se îndreaptă încet spre interior
Cunoscutul medic-scriitor Vasi Rădulescu mai demontează un mit, cel al remediilor naturiste sau rapide pentru monturi. Un singur lucru funcționează cu adevărat, spune medicul. 

„Se întâmplă să aveți monturi la picioruș? Nu aveți? A, nu știți ce sunt alea monturi? Nu-i nimic, vine și explicația. Montul e atunci când osul vine câș, iese în evidență, deformează piciorul, deformează pantoful, deformează spațiul și influențează gravitația universului. Iar ca să tratați așa ceva, potrivit experților de pe interneți, nu aveți nevoie de vreun ortoped hiperspecializat, doamne ferește.

La ce bun să vă taie ăla oasele? Apelați cu încredere la foile de varză! Puneți-le pe mont și așteptați cinci, cincizeci sau cinci milioane de ani. Dacă totuși au trecut cinci milioane și nu a dispărut montul, luați de la farmacie sau tehnică medicală una bucată orteză cu care sugrumați piciorul, să puneți oasele la capul lor, gândind fără capul vostru, că așa vă spun miile de site-uri întreținute de habarniști care n-au văzut niciodată o carte de medicină. 

Montul nu trece cu varză. Sau cu mititei și muștar. Nici cu orteză. Trece cu bisturiu. Îmi pare rău să vă demoralizez, dar mi-am asumat rolul acesta de mulți ani și asta e, m-am împăcat cu ideea. Genială mi s-a părut o altă fază: unei doamne i s-a recomandat să pună praz în oțet, să-l țină peste noapte și apoi să apeleze la amestec pentru a trata un mont. Doamna a comentat debusolată: și cu prazul ăsta ce fac, îl pun pe picioare sau îl mănânc?”, a scris dr Vasi Rădulescu, pa pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel