Adevărul despre HAMBURGER. Nastasia Belc: Nu-i bine! Nu spune nimeni să nu mâncăm, dar nu în fiecare zi

Adevarul despre hamburger - Foto: Pexels @Valeria Boltneva
EXCLUSIV
Nastasia Belc ne-a vorbit despre mâncarea de tip fast-food și despre alimentația omului modern. 

Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc, Director General al IBA (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare) este profesor la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMB) și ne-a vorbit despre calitatea alimentelor și alimentația omului modern.

"Dacă eu mănânc numai hamburgeri o să am multe proteine, minerale și atât. Nu am vitamine care să mă protejeze într-un fel, nu am compuși bioactivi care sunt, de obicei, antioxidanți care știm că ne protejează împotriva stresului oxidativ, deci nu avem niște biomolecule care sunt în cantitate foarte mică, dar foarte importante pentru organismul nostru", a declatat Nastasia Belc, director general al Institutului de Bioresurse Alimentare, în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate.

Atenție la carnea la GRĂTAR, cartofi și CAFEA. Ce să mâncăm lângă ca să nu mai fie TOXICE. Belc, despre acrilamidă

La cât timp putem mânca un hamburger

 

Potrivit ei, la fast food se găsesc și salate și ar fi bine ca oamenii să aibă o alimentație variată, nu să consume zilnic alimente supraprocesate.

"Nimeni nu spune să nu mâncăm un hamburger, dar nu în fiecare zi. Dacă mâncăm o dată la o lună sau la câteva luni nu este nicio problemă.

Problema este că avem o alimentație variată.

Dacă-mi fac acasă cartofi prăjiți în fiecare zi iar nu-i bine.

Problema este să am o educație alimentară și să gândesc că organismul meu are nevoie de multe lucruri. Sigur, omul care nu este în domeniu nu are cum să știe de ce are nevoie, dar ce trebuie să știe el e că trebuie să mănânce variat. Trebuie să aibă și legume, și fructe, un pic de carne: 70 de grame și dacă 2-3 zile nu mănâncă carne pe săptămână nu e nicio problemă, poate să aibă proteine de bună calitate și din alte surse", ne-a mai spus ea.

Învingătoare a cancerului, întrebare CHEIE pentru savanții lumii. Alimentele pentru o îmbătrânire sănătoasă și singura șansă de supraviețuire a omenirii

"Calitatea alimentelor, astăzi, este mai bună ca ieri"

 

Nastasia Belc a mai spus că este nevoie de educație în ceea ce privește calitatea alimentelor, atât pentru consumatori, cât și pentru producătorii din industria alimentară.

"Calitatea alimentelor, astăzi, este mai bună ca ieri, sau ca în perioadele anterioare, însă suntem mai conștienți de faptul că alimentele trebuie să aibă o calitate bună, să fie hrănitoare, să fie plăcute la gust, să aibă atribute senzoriale bune și să fie, să zicem, un instrument de prevenție împotriva îmbolnăvirilor.

Așa ne dorim și așa suntem deja din ce în ce mai conștienți că alimentația reprezintă un factor care poate să prevină îmbolnăvirile și care ne poate ajuta să menținem un statut de sănătate bun", a completat ea.

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel