Generația Z și tinerii Millennials...
Nu mai e un secret pentru nimeni că perioada postului e foarte provocatoare pentru cei care aleg să postească. Nutriționistul Cori Grămescu atrage atenția că, de multe, ori, oamenii care postesc, din cauza dezechilibrului de nutrienți, consumă mai puține proteine, ”destul de multe glucide simple.
”Și atunci senzația de foame apare mult mai frecvent și este mult mai agresivă, ceea ce înseamnă că, în timp, ajungem să mâncăm mai mult și alimente care nu ne țin de foame, deci perpetuăm acest dezechilibru”, afirmă Cori Grămescu.
Potrivit acesteia, meniul de post ar trebui să cuprindă alimente care să asigure un minimum de aport de proteine.
”Din păcate, proteinele vegetale au o valoare biologică redusă. proteinele vegetale nu ne acoperă tot necesarul de aminoacizi esențiali. Sunt cei nouă aminoacizi pe care corpul nostru nu îi poate sintetiza singur. Trebuie neapărat să îi primească din alimente. Și, de fapt, aceasta este marea provocare a meniului de post în sensul că trebuie să avem grijă să mâncăm minimum de proteine de care avem nevoie pentru a funcționa și să asigurăm combinația optimă de alimente care să ne asigure acești aminoacizii esențiali”, explică nutriționistul Cori Grămescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Acesta este detaliul la care să fii...