Adevărata provocare a meniului de post. Cori Gămescu: ajungem să mâncăm mai mult

EXCLUSIV
Nutriționistul Cori Grămescu explică, pentru Spectacola, de ce ajungem în post să mâncăm mai mult și, totuși, să nu avem senzația de sațietate.

Nu mai e un secret pentru nimeni că perioada postului e foarte provocatoare pentru cei care aleg să postească. Nutriționistul Cori Grămescu atrage atenția că, de multe, ori, oamenii care postesc, din cauza dezechilibrului de nutrienți, consumă mai puține proteine, ”destul de multe glucide simple.

”Și atunci senzația de foame apare mult mai frecvent și este mult mai agresivă, ceea ce înseamnă că, în timp, ajungem să mâncăm mai mult și alimente care nu ne țin de foame, deci perpetuăm acest dezechilibru”, afirmă  Cori Grămescu.

Potrivit acesteia, meniul de post ar trebui să cuprindă alimente care să asigure un minimum de aport de proteine.

”Din păcate, proteinele vegetale au o valoare biologică redusă. proteinele vegetale nu ne acoperă tot necesarul de aminoacizi esențiali. Sunt cei nouă aminoacizi pe care corpul nostru nu îi poate sintetiza singur. Trebuie neapărat să îi primească din alimente. Și, de fapt, aceasta este marea provocare a meniului de post în sensul că trebuie să avem grijă să mâncăm minimum de proteine de care avem nevoie pentru a funcționa și să asigurăm combinația optimă de alimente care să ne asigure acești aminoacizii esențiali”, explică nutriționistul Cori Grămescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel