ACIDUM CARGLUMICUM - prospect

Foto: Pixabay
ACIDUM CARGLUMICUM - prospect. Acţiune: Acidul carglumic scade concentraţiile sanguine ale amoniacului şi creşte concentraţiile ureei în sânge şi urină, deoarece este un analog structural al N-acetilglutamatului, care este activatorul natural al carbamoilfosfat sintetazei, prima enzimă din ciclul ureic. 

ACIDUM CARGLUMICUM - prospect

Denumirea comercială: CARBAGLU 

Prezentare: Comprimate dispersabile

Indicații: Tratamentul hiperamoniemiei datorate deficitului primar de N-acetilglutamat sintetază, acidemiei izovalerianice, acidemiei metilmalonice sau acidemiei propionice. 

Contraindicații: Hipersensibilitate. Alăptarea e contraindicată pe perioada tratamentului. 

Atenție!: Concentraţiile plasmatice de amoniac şi aminoacizi trebuie menţi nute în limite normale. Se recomandă supravegherea sistematică a funcţiilor hepatice, renale, cardiace, precum şi a parametrilor hematologici. 

Reacții Adverse: Frecvente: transpiraţie crescută. Mai puţin frecvente: creşterea valorii serice a transaminazelor; bradicardie; diaree, vomă; pirexie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel