Acidul ferulic, ingredientul anti-îmbătrânire pe care trebuie să-l folosești. Te vei îndrăgosti de el. Marinescu: Sunt un fan declarat

Acidul ferulic - Foto: Freepick
EXCLUSIV
Care sunt cele două ingrediente pe care trebuie să le avem în cremele de față. De unul dintre ele te vei îndrăgosti.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, ne-a vorbit despre îngrijirea pielii în sezonul rece și despre cele două ingrediente pe care trebuie să le avem în creme. 

Ioana Marinescu ne-a vorbit despre cei doi retinoizi care nu ar trebui să ne lipsească niciodată din rutina de îngrijire, cu atât mai mult în perioada toamnei.

"În general, după expunerea la soare, tenurile au tot felul de neajunsuri pe care trebuie să le corectăm cât se poate de repede, pentru a nu deveni permanente. Așa că pe perioada de toamnă, schimbările trebuie să fie unele foarte, foarte fine pentru ten, nu agresive, dar foarte evidente, pentru că deja tenul are nevoie de multe active diferite. 

Deja tenul are nevoie, în cazul în care pe perioada de vară am oprit folosirea retinoizilor, deși nu era necesar, este momentul să-i reintroducem în rutina noastră. Ori că alegem o formă de retinoid lejer, care să fie dedicat tipurilor de ten mature sau că alegem retinoizi puțin mai puternici, important e că ei să fie introduși în rutina noastră într-un mod delicat și să fie introduși pregresiv. 

E important să folosim retinoizii o dată, de două ori pe săptămână, seara, și dacă se poate, să fie folosiți sub metoda sandwich, pentru a nu avea niciun disconfort cu aceștia. 

Alt lucru care ar fi minunat să înceapă să se întâmple, în cazul în care vara nu am folosit, e important să aducem în rutină antioxidanții, cei care și pe perioada verii sunt incredibili de necesari, dar pentru că, în general, vara știu că ne rezumăm la o rutină pentru exact ce ne trebuie, o curățare, o cremă pentru senzația de ten încărcat de la praf, umiditate, căldură, sebumul în exces ne limitează.

Cu siguranță, toamna e important să aducem retinoizi. Sunt o varietate incredibil de mare. Eu recomand doi retinoizi.

Vitamina C stabilă ar trebui să fie folosită pe tot timpul anului și eu sunt un fan declarat al acidului ferulic, pentru că este un retinoid foarte, foarte potent, un retinoid care o să stimuleze colageneza, o să ne ajute la luminozitate. Sunt chiar studii pe formula noastră, pe ingredientul activ din formulă, care are niște studii extrem de elaborate în ceea ce privește depigmentarea tenului și luminozitatea acestuia", a declarat Ioana Marinescu, în exclusivitate pentru DC Medical.

Vezi și: "Text neck", noua epidemie cu daune permanente. Obiectul folosit de toți care o provoacă. Florin Govor: Afectează coloana vertebrală

Ce este acidul ferulic

 

Acidul ferulic este un antioxidant pe bază de plante utilizat în principal în produsele de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire. Se găsește în mod natural într-o varietate de alimente, printre care:

- tărâțe

- ovăz

- orez

- vinete

- citricele

- semințe de mere

Acidul ferulic a stârnit mult interes datorită capacității sale de a lupta împotriva radicalilor liberi, sporind în același timp eficiența altor antioxidanți, cum ar fi vitaminele A, C și E.

Deși este utilizat în principal în îngrijirea pielii, experții lucrează în prezent pentru a vedea dacă acidul ferulic are și alte beneficii.

Acidul ferulic este disponibil atât sub formă de supliment, cât și ca parte a serurilor anti-îmbătrânire. Este utilizat în principal pentru a lupta împotriva radicalilor liberi, care joacă un rol în problemele pielii legate de vârstă, inclusiv petele de vârstă și ridurile.

Este disponibil și sub formă de supliment destinat utilizării zilnice. Unele studii sugerează că acidul ferulic poate fi util pentru persoanele cu diabet și hipertensiune pulmonară.

Dar suplimentele de acid ferulic nu par să aibă aceeași putere pentru sănătatea pielii ca serurile care conțin acid ferulic.

Acidul ferulic este, de asemenea, utilizat pentru conservarea alimentelor. În plus, este folosit uneori de industria farmaceutică în unele medicamente. Se fac mai multe cercetări cu privire la alte potențiale utilizări ale acestui antioxidant disponibil pe scară largă, inclusiv pentru Alzheimer și bolile cardiovasculare.

În serurile pentru piele, acidul ferulic tinde să funcționeze bine cu alte ingrediente antioxidante, în special cu vitamina C.

Vitamina C este un ingredient comun în multe produse de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire. Dar vitamina C nu este foarte stabilă la raft de una singură. Se degradează rapid, mai ales atunci când este expusă la lumina soarelui. De aceea, serurile cu vitamina C vin de obicei în flacoane opace sau de culoare chihlimbarie.

Se crede că acidul ferulic ajută la stabilizarea vitaminei C și, în același timp, îi sporește fotoprotecția. Fotoprotecția se referă la capacitatea unui lucru de a minimiza daunele provocate de soare.

Un studiu din 2005 sugerează că acidul ferulic are potențialul de a oferi o cantitate dublă de fotoprotecție atunci când este combinat cu vitaminele C și E.

Autorii studiului notează, de asemenea, că astfel de combinații de antioxidanți ar putea reduce riscul unei persoane de fotoîmbătrânire viitoare și, eventual, de cancer de piele. Dar aceste efecte nu sunt încă pe deplin înțelese.

Ar trebui să întrerupeți utilizarea oricărui produs care conține acid ferulic dacă dezvoltați oricare dintre următoarele efecte secundare:

- roșeață

- erupție cutanată

- urticarie

- mâncărimi

- descuamarea pielii, potrivit Healthline.

Retinolul și retinoizii, ingredientul de AUR anti-îmbătrânire. Ioana Marinescu: Cea mai fabuloasă descoperire. Pielea arătă fabulos, luminos

 

Ce facem dacă pielea noastră a îmbătrânit. Care e ingredientul care face minuni împotriva ridurilor și îmbrătrânirii și ce sunt petele senile, de care ar trebui să ne fie teamă.

"Odihna e esențială. Ar trebui să fie făcută pe perioada somnului nocturn.

Un alt hormon pe care-l pierdem după perioada de creștere este melatonina. Melatonina este supranumit hormonul tinereții și el este pierdut după perioada de creștere. Atunci, e important să ne acordăm perioada de somn nocturn, când procesul de metabolism celular este cel mai ridicat. Să acordăm somnul și beneficiile lui și să aducem adiție de melatonină. Comprimatele de melatonină sunt geniale și sunt o adiție pentru că organismul nostru nu mai secretă.

Putem pune melatonină și în spray. Ea trebuie aplicată pe față în timpul somnului nocturn, cât de abundent de poate, pentru că o să-mi stimuleze foarte tare procesele de regenerare de la nivelul pielii", ne-a mai spus Ioana Marinescu.

Vezi și: Bășici la picior, cum le spargi CORECT. 3 plante care le tratează rapid

Ingredientul de aur anti-îmbătrânire: Cea mai fabuloasă descoperire

 

"Un ingredient, din punctul meu de vedere, standard de aur în anti-aging este retinolul și retinoizii. Retinoizii sunt, probabil, cea mai fabuloasă descoperire din ultimele decenii pentru piele. Pot fi folosiți și ca terapii medicale, și ca rutine cosmetice.... citește în continuare pe pagina următoare >>

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel