Aceste obiceiuri scurtează viața. La ce trebuie să fiți atenți

Aceste obiceiuri scurtează viața. La ce trebuie să fiți atenți. Foto: Freepick @drobotdean
Aceste obiceiuri scurtează viața, spun medicii, care ne sfătuiesc să renunțam la ele. Aflați care sunt acestea. 

Orice persoană trebuie să aibă grijă de sănătatea sa și să știe că aceste obiceiuri scurtează viața. În plus, dacă doresc să-și crească semnificativ speranța de viață, trebuie să renunțe la ele. Prin urmare, multe persoane au renunțat deja la țigări și alcool, obiceiuri duc la un deces prematur. 

Există însă și factori mai puțin evidenți care, de asemenea, nu au un efect bun asupra sănătății.

Fără stres. Unele persoane sunt sensibile la problemele cotidiene și la veștile proaste, ceea ce le poate agrava starea de sănătate. Experiențele negative duc la boli ale sistemului cardiovascular. De asemenea, atitudinea emoțională față de orice eveniment zilnic poate provoca stres și depresie.

7 alimente care aduc fericirea. Cum îți influențează starea de spirit

Adoptați un animal de companie. Compania unui animal de companie poate crește speranța de viață. Experții spun că prezența, în casă, a unui câine sau a unei pisici îmbunătățește starea sistemului nervos. De asemenea, animalele de companie au un efect pozitiv asupra inimii.

Privarea de somn. Importanța unui somn sănătos nu poate fi subestimată. Dacă somnul din timpul nopții durează mai puțin de opt ore, atunci acest lucru scurtează speranța de viață. Un somn sănătos ar trebui să fie o prioritate pentru orice persoană.

Amintește-ți că templul tău este corpul tău

Fast-food.  Încă nu toată lumea și-a dat seama de adevăratul pericol al fast-food-ului. Cel mai adesea, aceste alimente sunt asociate cu riscul de a dezvolta cancer, diabet, obezitate și boli ale sistemului cardiovascular. Produsele din carne semifabricată au același efect.

Poluarea și dezordinea din casă. Curățenia și aerul proaspăt sunt garanția unui sistem imunitar puternic și a sănătății căilor respiratorii. Prin urmare, în mod regulat, trebuie să faceți curățenie în casă.

Încercați să renunțați la produsele chimice de uz casnic agresive, care sunt agresive și  scurtează viața. Folosiți produse naturale, care sunt blânde cu sănătatea și mediul înconjurător. Nu uitați să aerisiți, în mod regulat, toată casa.

Combate rapid insomniile. Zece sfaturi care funcționează

Stil de viata sedentar. Este dificil să vă îmbunătățiți starea de sănătate, dacă sunteți sedentar și nu faceți mișcare. Mișcarea și activitatea sunt soluția pentru o sănătate bună și longevitate. Prin urmare, este necesar să aveți cel puțin o activitate fizică moderată în fiecare zi.

 

7 alimente care îți distrug frumusețea și tinerețea. Nu le mai mânca

 

Care sunt produsele alimentare care îți distrug frumusețea și tinerețea. Ar trebui excluse din regim. Dacă nu poți renunța la ele, limitează consumul.

Medicii spun că produsele alimentare care îți distrug frumusețea și tinerețea, afectează și sănătatea, de aceea trebuie să ai grijă ce pui în farfurie. 

Măștile, cremele, scrub-urile, loțiunile și alte zeci de produse cosmetice nu te vor ajuta dacă nu mănânci corect. Acnee, riduri, pete și tot felul de iritații pe ten pot fi rezultatul regimului alimentar incorect.

Care sunt alimentele cu care ne păcălim foamea. De ce nu trebuie să mâncăm cartofii fierbinți

Ești ceea ce mănânci și asta este adevărat. Prin urmare, ar trebui să-ți analizezi dieta și să o corectezi. În primul rând, scapă de produsele alimentare care îți distrug frumusețea și tinerețea.

1. Cafea. Pentru a începe bine ziua, ai nevoie de o ceașcă de cafea. Această băutură stimulează hipofiza (glanda pituitară), ceea ce determină producerea de cortizol, un hormon al stresului. Acesta duce la creșterea rapidă în greutate în zona abdomenului, accelerează procesul de îmbătrânire și subțiază pielea.

Cortizolul crește și nivelul de anxietate. Așa că treci de la cafea la ceai, cât mai curând posibil. De exemplu, ceaiul verde și ceaiul matcha sunt gustoase și revigorante.

Praful care întărește oasele. Previne osteoporoza și menține sănătatea ochilor

2. Alcool. Alcoolul deshidratează organismul și duce la apariția ridurilor sub ochi, deoarece pielea din acea zonă este foarte delicată și reacționează puternic la deshidratare. Dacă consumi alcool, nu uita să bei apă.  

3. Produsele lactate și laptele. Multe persoane au intoleranță la lactoză, care provoacă dureri abdominale, diaree și gaze intestinale. Persoanele cu intoleranță la lactoză dezvoltă acnee, după ce consumă produse lactate. În plus, laptele de vacă conține hormoni care destabilizează fondul hormonal al organismului, ceea ce duce la apariția coșurilor pe față. Încearcă să consumi lapte fără lactoză sau lapte vegetal, cum ar fi cel din soia, cocos sau migdale.

7 semne ale dietei sănătoase. Se văd din cap până-n picioare

4. Zahăr. Dependența de zahăr și de alimentele bogate în zahăr duce la scăderea colagenului și a elastinei. Pielea devine rigidă, se lasă și își pierde elasticitatea naturală. Nici măcar iaurturile naturale nu sunt suficient de sănătoase dacă conțin îndulcitori artificiali. Alege iaurturi fără aditivi și adăugă nuci, fructe, fructe uscate și cereale.  

5. Coloranți artificiali. Aceste produse dau alimentelor culoare. Dar, în același timp, sunt foarte dăunătoare pentru sănătate și pentru piele. Coloranții artificiali provoacă adesea inflamații în organism, care se manifestă pe piele sub formă de acnee și urticarie.  

Dovleceii, beneficii pentru organism. Oferă protecție împotriva cancerului de colon

Printre produsele alimentare, care îți distrug frumusețea și tinerețea se regăsesc și fructele de mare. Creveții și homarii sunt bogați în iod, care este bun pentru dinți și glanda tiroidă. Dar prea mult iod provoacă acnee. Dacă suferi de acnee, încearcă să limitezi consumul de fructe de mare.

7. Carnea roșie. Deși carnea este cea mai bună sursă de proteine ​​și fier, nu trebuie să abuzezi de ea, deoarece îți va crește nivelul colesterolului din sânge. Iar acest lucru va afecta cu siguranță nu doar sănătatea, ci și pielea: vor apărea erupții cutanate și inflamații. De asemenea, ar trebui să nu consumi prea mulți cârnați și alte mezeluri, care conțin mult sodiu. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel