Aceasta mască ar putea deveni obligatorie în România, în urma apariției noilor tulpini de COVID. Dr. Mihai Craiu: "Până acum am avut alt duşman"
21 ian, 09:02
Noile tulpini de coronavirus se răspândesc masiv în Europa.

Pentru că noile tulpini de COVID pot fi mult mai contagioase decât varianta obișnuită, medicii sunt de părere că masca de tip FFP 2 oferă un grad mai ridicat de protecție față de alte măști.

Care sunt avantajele acestui tip de mască

 

Masca de protecție FFP 2 nu lasă să treacă particulele mai mari de 0,3 microni și oferă o protecție de 94%. În cazul unei măşti FFP 1, protecţia e de doar 80 la sută. Mai mult, măştile chirurgicale au un grad de protecţie mai mare, pentru că au mai multe straturi şi se pliază perfect pe faţa noastră. 

Ce spune medicul Mihai Craiu

 

”Nu forma o califică a fi 2 sau 3, ci textura materialului. Cu cât este mai gros şi calitativ mai blocant pentru particule, cu atât are o cifră mai mare”, a declarat medicul Mihai Craiu.

"E pur şi simplu o măsură de precauţie suplimentară pentru a limita transmiterea comunitară. Ca să nu dăm altora. Ăsta e scopul acestei reglementări. Până acum am avut alt duşman şi ne-am dorit altceva. În acest moment, există o circulaţie comunitară a unui virus mult mai contagios şi dorim să ne reluăm viaţa”, a mai spus Mihai Craiu. 


Ştiri Recomandate

MICAFUNGINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri