Accidentări la schi: salvamontiștii au fost solicitați în peste 160 de cazuri

Salvamontiștii au fost solicitați în special la schi    Sursa foto: facebook.com/romania.salvamont/
Mai mulți turiști care s-au accidentat pe pârtiile de schi au avut nevoie de intervenția salvatorilor montani. Cei mai mulți dintre ei nu aveau echipamente adecvate.

Final de săptămână solicitant pentru salvatorii montani. Echipele Salvamont au intervenit în weekendul care s-a încheiat pentru salvarea mai multor turiști, accidentați în urma practicării sporturilor specifice anotimpului de iarnă.

De asemenea, multe dintre aceste accidente s-au cauzat lipsei echipamentului specific practicării diverselor sporturi, pe munte, arată pe pagina lor de socializare salvatorii.

„În ultimele 48 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont sau prin Sistemul Național de Urgență SNAU 112, s-au primit 161 apeluri prin care s-a solicitat intervenția de urgență a echipelor Salvamont.

Cunoscând afluxul mare de turiști către zona montană, în această perioadă a anului, structurile Salvamont și-au dimensionat corespunzător efectivele din teren, asigurând un grad de răspuns, în timp optim, de 100% la evenimente produse, chiar și în condițiile acestui mare număr de accidente produs în acest weekend”, se mai arată în postarea lor.

Salvamont România vă îndeamnă la atenție și responsabilitate în derularea activităților montane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel