Acad. Irinel Popescu despre regretatul chirurg Octavian Unc: „Un om cu opinii curajoase”
25 oct, 22:34
Colegii de breaslă îi aduc un ultim omagiu chirurgului Dumitru Octavian Unc, unul dintre cei mai cunoscuți medici din Constanța, răpus de COVID.
Doliu

Specialiștii și medicii care l-au cunoscut și au lucrat cu chirurgul Dumitru Octavian Unc îi aduc acestuia un ultim omagiu. Acesta a fost cadru didactic la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanţa încă de la înființare, din 1990. Dumitru Octavian Unc a înființat prima clinică privată de chirurgie din Dobrogea. 

”Un ultim omagiu Profesorului Octavian Unc! A fost un distins chirurg, un om de o vastă cultură, cu creații literare remarcabile, dar și cu opinii curajoase în apărarea corpului medical. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, sunt gândurile acaemicianului Irinel Popescu.

Dumitru Octavian Unc a murit sâmbătă, 24 octombrie, în Spitalul Județean Constanța, unde fusese internat pentru a fi tratat de COVID. Anunțul decesului a fost făcut de către conducerea unității medicale amintite, într-un comunicat de presă: ”Profesorul Dr. Dumitru Octavian Unc a fost şi va rămâne unul dintre cei mai mari chirurgi din Constanţa, din Dobrogea, din România. Unul dintre cei mai mari medici cu care ne mândrim peste hotare. Unul dintre oamenii care a salvat mii şi mii de oameni, aici, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei' Constanţa".


Ştiri Recomandate

Ședința de Guvern
BREAKING NEWS
Medic
BREAKING NEWS
Sistemul de penalizare pentru medicii de familie, cum va fi modificat. Ultima informație de la Guvern
PARACETAMOLUM + CODEINUM - prospect
PARACETAMOLUM + DICLOFENACUM - prospect
Gătitul pe foc de lemne, periculos. Recomandările experților


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri