A început PRIMUL studiu clinic asupra unui posibil tratament cu anticorpi pentru COVID-19

Medicamente  FOTO: pixabay.com
Compania farmaceutică americană Eli Lilly a anunţat ieri că a început faza întâi a unui studiu clinic destinat unui posibil tratament cu anticorpi pentru COVID-19, primul de acest tip din lume.

Prima fază a studiului va testa dacă terapia este sigură și bine tolerată; aceste rezultate sunt așteptate la sfârșitul lunii iunie. Primii pacienți COVID-19 tratați cu această terapie sunt spitalizați la Grossman School of Medicine din New York, Cedars-Sinai din Los Angeles și Emory University din Atlanta, a declarat compania pentru CNN.


Dacă studiul arată în cele din urmă că tratamentul este eficient împotriva Covid-19, acesta ar putea fi disponibil până în toamnă, potrivit companiei, care are sediul în Indianapolis.


„Până acum, oamenii de știință au încercat să-și recondiționeze medicamente, medicamente, care au fost concepute pentru noi boli, pentru a vedea dacă funcționează pentru Covid-19, dar imediat ce a început această epidemie, a trebuit să lucrăm pentru a face un nou medicament împotriva acestei boli, "a spus dr. Dan Skovronsky, vicepreședintele principal al lui Eli Lilly și directorul științific principal, pentru CNN.

„Acum suntem gata și o testăm la pacienți"

Tratamentul a fost creat în colaborare cu AbCellera, o companie de biotehnologie cu sediul în Canada. Când cineva se recuperează dintr-o boală precum Covid-19, corpul lor produce milioane de proteine ​​numite anticorpi, care combate boala și îi ajută să se recupereze. AbCellera a achiziționat o probă de sânge de la unul dintre primii pacienți din SUA care s-au recuperat de la Covid-19, iar companiile au sortat prin milioane de celule ale acestui pacient pentru a găsi sute de anticorpi.

Oamenii de știință de la AbCellera și Centrul de Cercetare a Vaccinurilor de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase au selectat pe cei despre care au crezut că ar fi cei mai puternici, iar oamenii de știință Lilly au conceput tratamentul, cunoscut sub numele de terapie cu anticorp monoclonal. Această abordare a funcționat pentru tratarea altor boli; există terapii cu anticorpi monoclonali care tratează HIV, astmul, lupusul, Ebola și unele forme de cancer.


Nu este clar dacă o astfel de terapie va funcționa împotriva Covid-19, dar când acest tratament a fost utilizat pe celulele din laborator, a blocat capacitatea virusului de a infecta celulele, a spus Skovronsky. Datele nu sunt încă publicate, dar pe baza acestor rezultate, oamenii de știință au obținut undaverde pentru a face următorul pas și a-l pregăti pentru a fi încercat la pacienți.

I-au dat și un nume temporar.
"Îl numim LY-CoV555, triplu norocos 5", a spus Skovronsky pentru CNN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel