A apărut varianta de COVID-19 care NU poate fi identificată cu un singur test PCR. Medicii sunt în ALERTĂ!

O nouă tulpină de coronavirus a fost descoperită de către oamenii de știință finlandezi.

O nouă tulpină de COVID-19 a fost descoperită în Finlanda. E greu de detectat printr-un singur test PCR. De aceea ar fi nevoie fie să se facă mai multe teste sau o secvențiere a virusului.

Laboratoarele Vita din Helsinki au declarat că varianta, denumită Fin-796H, prezintă mutații similare cu cele descoperite la tulpinile din Marea Britanie și Africa de Sud, dar într-o combinație „unică”.

"Varianta a fost descoperită la un pacient, săptămâna trecută, astfel încât detaliile despre infecțiozitatea și rezistența acestei tulpini la vaccinuri nu sunt încă cunoscute.", a declarat Taru Meri, cercetător la Vita Laboratories.

Ilkka Julkunen, profesor de virologie la Universitatea din Turku, a declarat pentru Yle că, pe baza informațiilor disponibile, apariția variantei nu a fost o preocupare majoră.

"Nu aș fi încă îngrijorat, deoarece nu avem informații clare că această nouă tulpină ar putea fi mai contagioasă sau că ar afecta imunizarea dobândită în urma vaccinului.", a spus el.

Petri Auvinen, director de cercetare la Institutul de Biotehnologie al Universității din Helsinki, a declarat că găsirea de noi variante ale coronavirusului este pur și simplu „o chestiune de timp”.

"Cu toate acestea, noua variantă descoperită diferă prin faptul că nu seamănă genetic cu nicio altă variantă cunoscută.", a spus el.

Testele PCR pot să nu fie eficiente, avertizează experții

Laboratoarele Vita consideră că descoperirea noii variante este semnificativă, deoarece este posibil să nu fie detectată de testele PCR pentru coronavirus.

"Incapacitatea testelor de a-l recunoaște este cea mai importantă informație despre această variantă, în acest moment.", a spus Taru Meri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel