Această vitamină îți protejează...
Care sunt semnele de graviditate și factori de risc la copiii cu infecție cu SARS-CoV-2 pentru care se recomandă internare.
- Febră prelungită care nu cedează la antitermice per os însotiță sau nu de frison
- Refuzul alimentației și semne clinice de deshidratare acută (oligoanurie, sete internsă, afectarea stării de conștiență, turgor cutanat diminuat, tegumente palide, mucoase uscate)
- Vărsături repetate sau ascaune diareice care nu se ameliorează sub tratament simptomatic
- Convulsii în context febril sau nu sau afectarea stării de conștiență (somnolență, obnubilare, comă)
- Sindrom funcțional respirator cu sau fără insuficiență respiratori acută (polipnee, tiraj intercostal, supraclavicular)
- Insuficiență respiratorie acută (SaO2<94%) sau dificultăți de respirație (scurtarea respirației)
- Sugarii (vârsta sub 12 luni)
- Copiii cu patologii asociate: cardiace, neurologice, hemato-oncologice, imunodepresii primare sau dobândite etc.
1. Paracetamol pes os/iv 10 - 15 mg/kg/doza la 6 ore;
2. Ibuprofen per os 5- 10 mg/kg/doza la 8 ore
3. Metamizol 8 - 16 mg/kg/doza (medie de 10 mg/kg/doza suficientă pentru scăderea febrei). Doza mazima pe zi/vârstă:
- sub 1 an - 400 mg
- 1 - 3 ani - 1000 mg
- 4 - 6 - 1500 mg
- 7 - 9 - 2000 mg
- 10 - 12 - 2800 mg
- 13 - 14 - 3500 mg
peste 15 ani max 4000 mg.
Simptome noi ale long Covid. Căderea părului și disfuncția sexuală se află pe listă
Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, spune că valul 6 al pandemiei de COVID-19 afectează mai ales copiii, dar şi persoanele peste 60 de ani cu alte riscuri. Mai mult, medicul spune că se aşteaptă la o creştere a cazurilor în toamnă și că în Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara majoritatatea persoanelor internate în zona roşie au vârstă sub doi ani.
"Din păcate, acest val 6 atinge foarte mult copiii. Şi îndeosebi pe cei cu vârstele extrem de mici. Majoritatea celor aflaţi în zona roşie de la noi din spital au vârsta mai mică de 2 ani. Cu toţii au dezvoltat o formă medie de boală. Acestora li se adaugă cei de peste 60 de ani care au riscuri asociate.
Evident, se numără printre persoanele internate şi pacienti de 30 şi 40 de ani care au avut nevoie de suport de oxigen", a declarat medicul Cristian Oancea.
În prezent, în Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş sunt internaţi 38 de pacienţi, dintre care doi sunt în secţia de Anestezie Terapie Intensivă. În plus, nouă dintre pacienţi sunt copii cu vârstele între 2 luni şi 9 ani.
"Autoizolarea este şi ea esenţială pentru a reduce creşterea numărului de cazuri de COVID 19. Trebuie să fim foarte atenţi la simptome, să ţinem în permanenţă legătura cu medicul de familie şi, dacă este nevoie, să solicităm o evaluare intr-un centru specializat.
Acest val 6 a venit puţin prea repede. Ne aşteptam la o creştere a numărului de cazuri înspre toamnă. Dacă se menţine acest ritm, vom asista la o creştere accentuată a numărului de cazuri în zilele şi săptămânile următoare, dar să sperăm că vom avea parte doar de forme uşoare, cu simptomatologie redusă, care nu necesită internare, ci doar administrarea unui tratament la domiciliu. Masca de protecţie şi dezinfecţia mâinilor continuă să fie în prim plan", a mai declarat prof. dr. Cristian Oancea, manager la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Timişoara.
Reamintim că printre principalele simptome ale coronavirus se numără:
- cefalee
- dureri în gât
- febră înaltă bruscă
- fenomene digestive
- greutate în respiraţie
- stare de oboseală permanentă
- febră musculară
- tuse.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...