8 obiceiuri care prelungesc viața cu 24 de ani. Ce trebuie să faci pentru a trăi mai mult

obiceiuri - FOTO: Freepik
Aceste opt obiceiuri pot prelungi viața cu 24 de ani, conform celui mai nou studiu.

Aceste opt obiceiuri ar putea adăuga 24 de ani la viața ta, spune un studiu. Chiar și adoptarea acestor schimbări în 40, 50 și 60 de ani ar putea ajuta semnificativ la extinderea speranței tale de viață. Este imposibil de știut exact cât timp vei trăi. Speranța noastră de viață este influențată de o multitudine de factori, dintre care unii sunt dincolo de controlul nostru.

Cu toate acestea, putem face alegeri conștiente pentru a ne îmbunătăți șansele de a trăi mai mult prin obiceiurile noastre de viață.

Unele dintre acestea sunt destul de evidente, cum ar fi evitarea fumatului și a alcoolului, precum și consumul unei diete sănătoase. Acum cercetătorii au identificat de fapt alegeri specifice de stil de viață care ar putea extinde speranța de viață cu până la 24 de ani.

Un studiu realizat de Societatea Americană de Nutriție, implicând mai mult de 700.000 de persoane din SUA, a constatat că persoanele care adoptă opt obiceiuri de viață sănătoase până la vârsta mijlocie se pot aștepta să trăiască semnificativ mai mult decât cei cu puține sau niciunul dintre aceste obiceiuri.

Vezi și: Cancerul care dă simptome târziu. Dr. Teodor Buliga: E plin de ganglioni. Se dezvoltă la dimensiuni foarte mari, pe o durată lungă de timp

Aceste obiceiuri sunt:

- A fi activ fizic

- A nu folosi substanțe interzise

- A nu fuma

- Gestionarea stresului

- A avea o dietă bună

 - A nu consuma regulat alcool în exces

- A avea o igienă bună a somnului

- A avea relații sociale pozitive, potrivit Open Acces.

Obiceiurile care prelungesc viața - FOTO: Freepik

Vezi și: Alimentul care nu trebuie consumat cu vinul roșu. Împiedică absorbția Fierului

Cercetătorii au descoperit că activitatea fizică scăzută, utilizarea de opioide și fumatul au avut cel mai mare impact asupra duratei de viață a unei persoane. În perioada studiului, aceste obiceiuri au fost asociate cu un risc cu 30% până la 45% mai mare de deces.

Stresul, consumul excesiv de alcool, dieta nesănătoasă și igiena somnului deficitară au fost asociate cu o creștere de aproximativ 20-30% a riscului de deces în perioada studiului. În comparație, lipsa relațiilor sociale pozitive a fost asociată cu un risc de deces crescut cu 5%.

Sănătatea mintală joacă probabil un rol în speranța de viață.

Vezi și: Trei ceaiuri pentru zilele caniculare. Te hidratează și răcoresc

Cele 8 obiceiuri prelungesc diferit durata de viață a femeilor și a bărbaților

Potrivit rezultatelor, bărbații care au toate cele opt obiceiuri la vârsta de 40 de ani ar fi prezis că vor trăi în medie cu 24 de ani mai mult decât bărbații fără niciunul dintre aceste obiceiuri.

Pentru femei, având toate cele opt factori de stil de viață sănătos în vârsta mijlocie a fost asociat cu o speranță de viață suplimentară de 21 de ani comparativ cu femeile fără niciunul dintre aceste obiceiuri.

Unul dintre autorii studiului, Xuan-Mai T Nguyen, student la medicină la Carle Illinois College of Medicine, a comentat despre rezultatul surprinzător al studiului.

"Am fost foarte surprinși de cât de mult ar putea fi câștigat prin adoptarea unuia, două, trei sau a tuturor celor opt factori de stil de viață. Descoperirile noastre sugerează că adoptarea unui stil de viață sănătos este importantă atât pentru sănătatea publică, cât și pentru bunăstarea personală.

Cu cât mai devreme, cu atât mai bine, dar chiar dacă faci doar o mică schimbare la 40, 50 sau 60 de ani, este totuși benefică", a spus Xuan-Mai T Nguyen, unul dintre autorii studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

academia de sanatate
  LIVE
Importanța testelor genetice. Conf. univ. dr. Viorica Rădoi, la Academia de Sănătate
AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel